Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paznic comunal ucis de doi fraţi

Un tânăr de 28 de ani, din comuna Zăvoaia, a plătit cu viaţa pentru un pumn dat unui consătean. Marţi seară, el a fost atacat în faţa unui cafe-bar din localitate de doi fraţi, care l-au lovit cu pumnii şi cu un cuţit. Victima a ajuns la spital înjunghiat în picior şi în abdomen, însă, din cauza hemoragiei puternice, medicii nu au putut să-l salveze. Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs incidentul şi care dintre lovituri au cauzat moartea bărbatului.

Totul a început în jurul orei 21.20, când Dragoş Daniel Dragomir, care era paznic comunal, a intrat în timpul serviciului într-un bar din localitate, pentru a vedea dacă totul este în ordine. În cârciumă se aflau fraţii Marius şi Georgel Bercu, de 22 şi 30 de ani, băuţi bine, care, de cum l-au văzut pe paznic, au început să-l înjure. Tânărul nu a răspuns provocării şi a încercat să plece, însă cei doi au sărit pe el şi au început să-l lovească cu pumnii şi picioarele. Când victima s-a apărat, lovindu-şi adversarii, cei doi au scos un cuţit şi l-au înjunghiat în picior şi în abdomen. Plin de sânge, paznicul s-a prăbuşit la pământ, iar agresorii au plecat acasă şi s-au culcat liniştiţi. Victima a ajuns în stare gravă la spital, fiind supusă imediat unei intervenţii chirurgicale. Toate eforturile depuse pentru a-l ţine în viaţă au fost în zadar, întrucât bărbatul a murit a doua zi dimineaţă. "Pacientul, în vârstă de 28 de ani, a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) cu diagnosticul de politraumatism prin agresiune, plagă tăiată coapsa dreaptă, plagă tăiată latero-abdominală stânga. În ciuda eforturilor medicilor, pacientul nu a mai putut fi salvat", a precizat dr. Antoneta Ioniţă, şef serviciu UPU, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Sătenii spun că agresorii sunt iuţi la mânie, mai ales când sunt băuţi, iar cel mai mare dintre fraţi are deja la activ o condamnare de trei luni, cu suspendare, pentru o bătaie în care a fost implicat. Mama acestora bănuieşte că ei au sărit la bătaie pentru a se răzbuna, după un incident petrecut în urmă cu două săptămâni. Ea povesteşte că atunci tatăl victimei i-a înjurat fiii, aceştia l-au lovit, iar bătrânul şi-a chemat băiatul în ajutor. "Ăsta ieşea din bufet, beat, şi el a zis că l-au înjurat. El l-a sunat pe fiu-său, care a venit acolo şi s-a repezit la Georgel, i-a dat un pumn şi l-a trântit jos. A venit acasă şi spunea că «mă duc şi-i fac şi-i dreg, să vezi ce bătaie îi trag, mă duc şi-l urmăresc şi-l bat şi nu ştiu ce»", a spus Aurica Bercu, mama presupuşilor agresori.

Echipa operativă deplasată la faţa locului, sub coordonarea procurorului criminalist, a stabilit că pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan izbucnit între victimă şi cei doi fraţi, Georgel Bercu i-a aplicat lui Dragoş Daniel Dragomir mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înţepător. Concluziile provizorii ale medicului legist reliefează că leziunile de la nivelul coapsei au fost cele care i-au pus viaţa în primejdie. Anchetatorii i-au depistat pe cei doi suspecţi, care au fost aduşi la audieri, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii