Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paul Simon va pleca în turneu la 25 de ani de la "Graceland"

La concerte vor urca pe scenă şi cântăreţii din Africa de Sud care au participat alături de Simon la înregistrarea albumului.
Cu aceeaşi ocazie, muzicianul în vârstă de 69 de ani va lansa o ediţie specială a albumului, care va include un documentar despre realizarea acestuia.
Discul "Graceland", care a impresionat în special prin împletirea stilului propriu al lui Simon cu sonorităţi africane, s-a vândut în peste 14 milioane de copii şi a fost declarat albumul anului la gala premiilor Grammy din 1987.
Potrivit prestigioasei reviste Rolling Stone, "Graceland" este pe locul 5 în topul celor mai bune discuri ale anilor '80.
Albumul conţine, printre altele, hit-ul "You Can Call Me Al", rămas în istorie şi pentru videoclipul în care Paul Simon apare alături de actorul Chevy Chase.
Paul Simon s-a lansat în anii '60, când a fondat alături de Art Garfunkel un duet popular în toată lumea. Cei doi au lansat numeroase piese antologice, printre care "The Sound of Silence", "Mrs. Robinson" şi "Bridge Over Troubled Water".
Categorie articol: 

Comentarii