Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru tarani din Viziru, debitori la stat cu 16 milioane de lei vechi

Compartimentul Inspectii in Productia Vegetala si Animala din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a efectuat, in ultimele saptamini, o ampla actiune de verificare a modului de acordare si utilizare a sprijinului financiar prevazut prin OUG nr. 72/2003, la sediul primariei Viziru. Au fost verificate 2.247 de cereri ale producatorilor agricoli, in special actele ce fac dovada dreptului de proprietate asupra terenului. In urma verificarilor au fost depistate 4 persoane fizice, care au incasat necuvenit sprijin financiar in valoare de 1.608 RON (16 milioane de lei vechi). Producatorii respectivi nu detineau acte de proprietate asupra terenului sau nu erau inscrisi in Registrul Agricol cu suprafetele respective. Ei au fost inregistrati ca debitori ai serviciului contabil - financiar al DADR Braila.
Tot in ultimele saptamini inspectorii au efectuat si verificarea in teren a suprafetelor declarate calamitate 100 % in urma excesului de umiditate. Verificarile au fost efectuate conform HG nr. 446/2005 si HG nr. 827/2005. Au fost controlate suprafetele declarate de 44 de producatori agricoli. "Am dorit astfel sa evitam unele nereguli inainte de efectuarea platilor acordate pentru suprafetele calamitate", a precizat Eugen Velichi, consilier Compartiment Inspectii din cadrul DADR Braila.
O alta tematica urmarita de inspectorii agricoli a fost si verificarea respectarii destinatiei creditelor agricole incasate in temeiul Legii nr. 150/2003, si a normelor metodologice de aplicare a acesteia, prevazute in HG nr. 816/2003. Verificarea se face lunar, si ia in calcul toti agentii economici braileni care depun dosare pentru a beneficia de credite agricole. Conform precizarilor consilierului Velichi nu au fost depistate nereguli.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii