Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru romani, printre strainii sechestrati pe o insula din Caraibe de muncitori revoltati

Patru cetateni romani se afla in grupul de cel putin 17 straini, in majoritate israelieni, sechestrati pe o insula din Caraibe de mai multi angajati chinezi ai unei firme de constructie, a declarat ambasadorul Israelului in Republica Dominicana, citat de portalul Ynetnews.com
Amos Radian a declarat ca "in total au fost peste zece isarelieni pe insula, alaturi de patru romani si trei indieni". "In total 14 persoane au fost eliberate iar alte sase au ramas sechestrate. Majoritatea israelienilor au fost eliberati", a adaugat diplomatul israelian.
Ministerul israelian de Externe a confirmat, joi, ca grupul de straini, in majoritate cetateni evrei, a fost sechestrat de muncitori chinezi, angajati ai companiei de constructii Ashtrom Engineering and Construction, pe insula West Caicos.
Radian a precizat ca cei 14 straini au fost eliberati cu ajutorul diplomatior britanici dupa mai multe ore de negocieri.
Insulele Caicos nu au politie sau servicii de securitate. Compania israeliana construia un hotel, mai multe vile de lux, restaurante, un aeroport, un port si o centrala electrica in aceasta zona.
Ambasadorul israelian a declarat ca negocierile sint derulate de oficiali ai autoritatilor locale si de reprezentantii unei companii de securitate. Potrivit diplomatului israelian, citat de cotidianul The Jerusalem Post, strainii au fost sechestrati de un grup de pina la 200 de chinezi revoltati ca nu si-au primit salariile pe ultimele trei luni.
Raidan a subliniat ca ostaticii nu s-au aflat in nici un pericol, potrivit publicatiei citate.
Oficiali din cadrul Ministerului israelian de Externe a declarat ca proiectul de constructie a fost sistat si muncitorii chinezi au fost concediati dupa falimentul bancii Lehman Brothers. Muncitorii au cerut achitarea unei sume compensatorii de 15.000 de dolari, bani pe care i-au achitat fiecare companiei de recrutare din China, potrivit The Jerusalem Post.
Insula West Caicos face parte din arhipelagul Turk and Caicos, aflat sub jurisdictie britanica si situat la circa 700 de kilometri sud-est de orasul american Miami.
"Compania a decis sa achite muncitorilor chinezi orice datorie, chiar si banii pe care nu ii datoram dar care le-au fost incasati de compania chineza de recrutare pentru a-i trimite aici, pentru a pune capat situatiei", a declarat pentru Ynetnews.com un reprezentant al companiei Ashtrom, subliniind ca procesul de negocieri este complex si ar putea dura ceva timp.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii