Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru persoane arestate, dupa o tentativa de incendiere a ambasadei Turciei la Helsinki

O tentativa de incendiere a ambasadei Turciei la Helsinki, din noaptea de luni spre marti, s-a soldat cu ranirea usoara a unei persoane, a anuntat misiunea diplomatica, iar potrivit politiei patru suspecti au fost arestati, relateaza AFP.
Persoana ranita a fost spitalizata, iar incendiul a provocat pagube materiale, potrivit unui comunicat al ambasadei.
Politia, care nu a mentionat vreun ranit, a declarat ca usa imobilului a fost incendiata in jurul orei 03.00 (03.00, ora Romaniei). Focul, detectat rapid de o patrula de politie, a fost stins.
"Detinem patru tineri si ii interogam pentru a determina daca sint implicati" in acest caz, a declarat un oficial din politie, Markku Stenberg.
Potrivit presei finlandeze, unii dintre acestia ar fi de origine kurda, informatie pe care Stenberg nu a vrut sa o comenteze.
Potrivit ambasadei Turciei, care condamna ferm acest act, se observa "toate semnele unui atac motivat de intentii politice si teroriste ale organizatiei teroriste PKK" (rebelii kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan).
Acest atac a avut loc la citeva ore dupa manifestatia a circa 200 de kurzi in fata misiunii diplomatice, in sprijinul liderului rebel kurd incarcerat, Abdullah Ocalan.
Cu doua zile mai devreme, un alt incendiu, probabil de origine criminala, a izbucnit la consulatul Turciei din Austria.
Considerata organziatie terorista de Ankara, Washington si UE, PKK lupta din 1984 pentru autonomia regiunii din sud-estul Turciei locuita majoritar de kurzi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii