Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru morti si numeroase case avariate dupa cutremurul din Indonezia

Cutremurul de 7,5 grade, produs in noaptea de duminica spre luni in Indonezia, a provocat moartea a patru persoane si avarierea citorva sute de locuinte, au anuntat autoritatile, citate de AFP.
Cutremurul s-a produs luni, la ora locala 01.02 (duminica, 19.02 ora Romaniei), si a generat o alerta de tsunami, care a fost insa ridicata rapid de autoritati, dupa o scurta crestere a nivelului marii.
Hipocentrul seismului a fost localizat la o adincime de 21 de kilometri, iar epicentrul la 136 de kilometri in largul orasului de coasta Gorontalo, potrivit Institutului american de geofizica USGS, care a inregistrat doua replici puternice.
Cel putin trei persoane au murit si circa 20 au fost ranite in districtul Buol, din nordul insulei, "de caderea unor fragmente de zid sau acoperis in timp ce incercau sa fuga" in urma seismului, a precizat un oficial local, Syamsuddin Mangge.
Un barbat in virsta de 56 de ani a murit intr-un sat din regiunea Gorontalo, potrivit lui Rustam Pakaya, oficial din cadrul celulei de criza infiintate de Ministerul Sanatatii.
La Gorontalo, mii de persoane au fost evacuate de teama producerii unui tsunami, a anuntat agentia de presa Antara.
La scurt timp dupa cutremur, centrul de alerta pentru tsunami in Pacific, cu sediul in Hawaii, a emis o alerta de crestere a nivelului marii pe o raza de 1.000 de kilometri in jurul epicentrului. Dar Indonezia, care a emis o alerta similara, a ridicat-o rapid.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii