Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru menţiuni la Olimpiada Naţională de Limba Franceză

• distincţiile au fost obţinute de eleve de la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci” şi Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza”

 

Un nou succes pentru elevii brăileni la Olimpiada Naţională de Limba Franceză, competiţie ce s-a desfăşurat anul acesta în judeţul Bistriţa-Năsăud. Toate cele patru eleve care au reprezentat judeţul nostru la etapa pe ţară s-au întors acasă cu distincţii, dovedind încă o dată că Brăila se numără printre judeţele fruntaşe la această olimpiadă.

Cea mai bună clasare a avut-o Diana Maria Nedelcu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, profesori îndrumători fiind Mihai Lefter şi Daniela Petre. Aceasta a încheiat competiţia pe locul 4, câştigând prima menţiune. Diana a participat pentru al treilea an consecutiv la olimpiada naţională de limba franceză, ea având în palmares şi un premiu I şi un premiu II.

“A fost foarte frumos! Mi-am dorit să iau premiu dar o să mă revanşez anul viitor şi va fi mult mai bine. Mă bucur că mi-am depăşit frica de a o vorbi în public şi la proba orală am avut 49 de puncte din maximul de 50 puncte. Mai am trei ani în care pot participa la această olimpiadă şi prin muncă şi pasiune sper să fac în continuare performanţă şi să urc din nou pe podium, poate chiar să mă calific şi la internaţională. Îi mulţumesc colegei mele Maria pentru că m-a ajutat la proba orală, mulţumiri celor doi profesori şi familiei”, ne-a spus Diana.

Olimpica ne-a spus că vara aceasta îşi va vedea visul împlinit şi va vizita Parisul pentru prima dată.

Tot o menţiune a obţinut şi Maria Marchidanu, elevă în clasa a VII-a la Colegiul “Murgoci”, îndrumată de prof. Rosana Ivan. Adolescenta s-a aflat la prima participare la o naţională şi a reuşit să obţină punctajul maxim la proba orală.

“A fost ceva nou pentru mine, mai ales că n-am mai fost până acum la nicio naţională, dar mi-a plăcut toată experienţa. Mi-a plăcut oraşul, mă bucur că am avut ocazia să cunosc oameni noi şi mi-ar plăcea să particip şi în următorii ani. Acesta e doar începutul şi sper să mă calific şi la ediţiile viitoare şi să obţin rezultate şi mai bune. Vreau să le mulţumesc părinţilor care mi-au fost alături şi m-au susţinut emoţional tot timpul, doamnei profesoare Alina Giurgiu şi doamnei profesoare Rosana Ivan”, declară Maria.

În ceea ce priveşte planurile de vacanţă, adolescenta vrea să se implice mai mult în activităţile de voluntariat. Deja de mai bine de un an este membră a Clubului “Voltin” şi a lucrat cu tineri străini din Republica Moldova şi Turcia. De asemenea, Maria vrea să profite de timpul liber şi pentru a călători mai mult.

Tot o menţiune a obţinut şi Silvia Maria Budur, elevă în clasa a X-a la Colegiul “Murgoci”, coordonată de prof. Rosana Ivan şi prof. Daniela Petre. Maria este “veterana” lotului judeţean de limba franceză, ea participând pentru a patra oară la această competiţie.

“E un rezultat bun dar mi-aş fi dorit mai mult. Însă trebuie să continui pentru că acesta este şi farmecul. Ai reuşit, continuă! N-ai reuşit, continuă! A fost mult mai greu comparativ cu alţi ani dar sunt foarte mândră de mine şi de rezultatul obţinut la proba orală unde am avut punctaj maxim. Consider că este totuşi un progres faptul că am reuşit să stăpânesc partea aceasta de vorbit. Mă bucur că am mers pentru a patra oară pentru că de fiecare dată simţi acele emoţii şi parcă anul acesta au fost şi mult mai multe. Voi participa şi în anii următori şi ar fi frumos să fiu unul dintre elevii care au participat şase ani la rând. Mulţumesc doamnei profesoare Daniela Petre pentru că ne-a susţinut în tot acest timp şi încă ne susţine. Este un profesor dedicat şi pune pasiune în ceea ce face şi chiar apreciez foarte mult acest lucru. Desigur, mulţumesc familiei, prietenilor şi fetelor din lot pentru amintirile frumoase de la această olimpiadă”, afirmă aceasta. 

De precizat că Maria a câştigat premii la fiecare ediţie la care a participat, în anii anteriori ea fiind răsplătită cu un premiu I, un premiu II şi o menţiune.

O altă elevă care s-a întors victorioasă de la această olimpiadă este Andreea Lovin, care este clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza”, îndrumată de prof. Daniela Petre, adolescenta câştigând o menţiune specială.

“Anul acesta am Evaluarea Naţională şi prima dată am zis să nu merg că nu o să am timp dar apoi m-am gândit mai bine şi am decis să profit de ocazie pentru că franceza îmi place foarte mult. Am participat pentru a doua oară la această olimpiadă şi am mers mai pregătită. Probele nu mi s-au părut grele, am avut proba orală care a fost nouă pentru mine, am avut ceva emoţii, dar am trecut peste. A fost o nouă experienţă frumoasă, într-un oraş cu oameni frumoşi. Îi mulţumesc doamnei Daniela Petre care m-a încurajat foarte mult şi a crezut în mine, familiei pentru că a fost alături de mine şi colegelor de lot”, ne-a declarat Andreea.

Cum adolescenta este voluntar la “Cercetaşii României”, vara aceasta ea va pleca în tabere organizate de ONG.

Trebuie punctat că Diana Maria Nedelcu şi Silvia Maria Budur sunt ambasadori onorifici ai limbii franceze în România.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători!
Categorie articol: 

Comentarii