Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru insi trimisi in judecata pentru vatamare corporala grava

In loc sa apeleze la institutiile statului, adolescentii isi rezolva conflictele dupa propriile legi, asa cum fac interlopii. Patru tineri cu virste cuprinse intre 18 si 21 de ani au fost cercetati si trimisi in judecata, zilele acestea, pentru ca l-au batut mar pe un angajat al barului "Discret" (intersectia strazii Scolilor cu strada Unirii). Diagnosticata cu ruptura de splina, victima a vazut moartea cu ochii, chirurgii fiind nevoiti sa-i inlature organul lezat, ca sa-i salveze viata.
Atacul asupra lui Sorin B. a fost pus la cale de Mihai Alin Surdu, 18 ani, elev al Liceului Sanitar din Braila. Motivul? Cu doar doua zile inainte, Surdu fusese cel batut. Cu toate acestea, nu a depus plingere penala si nu a scos certificat medico-legal, alegind varianta dura, a razbunarii. Potrivit dosarului penal instrumentat de Parchetul de pe linga Judecatorie, in ziua de 2 aprilie 2007, ora 10.30, Mihai Surdu s-a intilnit in fata Liceului Sanitar cu amicii sai Claudiu Demitrof zis "Clatita", Georgian Oprea zis "Cocuta" si Iulian Badiu, ca sa planuiasca atacul asupra lui Sorin B. Ei s-au deplasat apoi la cafe-barul "Discret", situat la intersectia strazii Scolilor cu Unirii, locul de munca al victimei. Agresorii l-au chemat pe Sorin afara, "ca sa poarte o discutie". Pina la iesirea din cafe-bar, insa, Demitrof l-a lovit in figura, pe neasteptate, facindu-l KO. In momentul in care victima se afla la pamint, ceilalti indivizi s-au aruncat asupra-i, lovind-o cu picioarele in abdomen si in spate. Batausii au incetat sa mai loveasca atunci cind o femeie a sarit in ajutorul celui cazut, strigind dupa ajutor. La scurt timp, Sorin B. a fost dus de urgenta la spital, fiind supus unei dificile interventii chirurgicale. Victimei i-a fost indepartata splina si a avut nevoie de 30 de zile de ingrijiri medicale, spun anchetatorii.
Dupa ce-au plecat de la locul faptei, cei patru batausi au ajuns pe strada Unirii. Acolo, l-au intilnit pe Cristian N., despre care stiau ca este prieten cu Sorin N. Cit ai clipi din ochi, Demitrof si Oprea l-au luat la bataie, lovindu-l haotic, cu pumnii si cu picioarele. In ajutorul lui Cristian a sarit un coleg de liceu, Florian P., care a incercat sa aplaneze conflictul. Cei doi agresori i-au tras si lui citiva pumni in figura. "Victime colaterale", cei doi tineri au avut certificat medico-legal ce atesta pina la 8 zile de ingrijiri medicale. Florian P. s-a constituit parte civila cu suma de 5.000 de lei, in timp ce Sorin B. si Cristian N. au declarat ca vor solicita daune morale si civile in fata instantei de judecata.
Categorie articol: 

Comentarii