Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru incendii intr-o zi caniculara

Ca si cum nu le-ar fi fost de ajuns temperaturile ridicate care s-au inregistrat simbata, pompierii braileni au trebuit sa faca fata unor grade mult mai ridicate in timpul unor interventii pentru stingerea a patru incendii.
Startul a fost dat la ora 13.32, de un autoturism Dacia 1310, proprietatea Ionicai C., care a luat foc in Bariera Calarasilor. La fata locului, pompierii au concluzionat ca focul a izbucnit datorita unor conductori electrici defecti sau neizolati corespunzator. Detasamentul de Pompieri Braila I a reusit sa salveze aproximativ 50% din masina, dar nu a putut salva motorul, bordul si instalatia electrica, care au fost mistuite de flacari.
O ora mai tirziu, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila a fost solicitat sa intervina pentru stingerea unui alt incendiu, izbucnit la locuinta detinuta de Ivanca M. din localitatea Tichilesti. Nepotul acesteia, in virsta de 5 ani, s-a jucat cu chibriturile, incendiind 500 kg de plante furajere si 30 mp acoperis din scindura, invelit cu tabla, de la un adapost de animale. Detasamentul de Pompieri Braila II a reusit sa lichideze focul in mai putin de o ora si sa salveze casa proprietarei si doua anexe gospodaresti.
Cea de-a doua interventie a Detasamentului I s-a inregistrat in jurul orei 17.00, la un service auto de pe Soseaua Rimnicu-Sarat nr.27, apartinind societatii "Universal Copso Com" SRL Braila. Incendiul a izbucnit de la un transformator electric lasat sub tensiune. Din fericire, focul a distrus doar tabloul electric, pompierii reusind sa salveze atelierul in totalitate. Ultima solicitare a pompierilor a fost inregistrata la ora 19.45 si a venit din partea Nitei B., din localitatea Bertestii de Jos. La eveniment a intervenit Garda IV Insuratei, care a stabilit ca incendiul a fost provocat de nepotul proprietarei, in virsta de 6 ani, care s-a jucat cu focul. Au ars 40 mp acoperis de stuf de la o anexa si 10 tone de paie.
Categorie articol: 

Comentarii