Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru firme se bat pentru investitiile de la "Electrocentrale" Braila

Conducerea "Termoelectrica" a anuntat ca firmele "Enel" din Italia, "Global International 2000 Romania", "E.ON" din Germania si "Electrabel" Belgia, au depus oferte pentru derularea de investitii la "Electrocentrale" Braila, cu mentiunea ca "Enel" si "Global International 2000" (joint-venture romano-rus - n.r.) au inaintat o oferta comuna.
Potrivit anuntului de licitatie, termenul limita pentru depunerea acestor angajante in scopul constiturii unei companii mixte care sa investeasca la grupul 4 de la "Electrocentrale" Braila a fost stabilit pentru 25 septembrie, iar deschiderea ofertelor a avut loc marti.
Comisia de negociere formata din reprezentanti ai Ministerului Economiei Comertului (MEC) si Termoelectrica va analiza ofertele, urmind sa anunte rezultatul selectiei pina la data de 20 octombrie.
"Termoelectrica" a publicat anuntul privind organizarea acestei licitatii cu scopul atragerii de investitori pentru realizarea unui proiect de modernizare a blocului 4 al "Electrocentrale" Braila, scos din functiune de mai multi ani. Proiectul investitional, cu o valoare de pecte 200 de milioane de dolari, prevede conversia acestui grup de pe gaz pe huila, pe baza unor tehnologii moderne, insa nu exclude posibilitatea ca programul de modernizare sa fie extins la intreaga sucursala.
Pentru realizarea proiectului, "Termoelectrica" are in vedere constituirea unei societati mixte, care va functiona ca un producator independent de energie, si la care investitorul privat va detine pachetul majoritar de actiuni. Aportul companiei la acest proiect consta in aport in natura, reprezentind activele aferente grupului, proprietate a Sucursalei "Electrocentrale" Braila, si care vor fi determinate de comun acord de parti, in baza unui raport de evaluare realizat de un evaluator autorizat. Investitorul va contribui la capitalul social cu aport in numerar.
Reamintim ca anuntul pentru atragerea de investitori pentru acest proiect a fost lansat in luna aprilie 2005, iar caietul de sarcini a fost cumparat de sase companii, respectiv "E.ON" Germania, "Enel" Italia, "Electrabel" Belgia, "Global International 2000 Romania", "Iberdrola" Spania si "Mitsui" Japonia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii