Mergi la conţinutul principal

Patru escroci care au inselat "Raiffeisen" sint cautati de toata politia

Procurorii braileni au trimis instantei de judecata al doilea dosar penal referitor la frauda de proportii pusa la cale de doi indivizi care, ajutati de 36 de complici, in numai doua luni (in 2006), au pus mina pe 57 de credite in valoare de peste 185.000 de lei, pagubind o cunoscuta banca. Aurica Serban si Gheorghe Popescu - ultimul recidivist -, au fost deferiti justitiei pentru comiterea infractiunilor de inselaciune si uz de fals. In februarie a. c., alte 30 de persoane implicate au fost trimise in judecata, pentru inselaciune. Anchetatorii au disjuns, pentru a doua oara cercetarile, intrucit nu au reusit sa-i gaseasca si sa-i audieze pe ultimii patru escroci implicati in megafrauda: Titi Niculescu, Marcel Decu, Alexandru-Marius Stan si Ticu Serban. Respectivii au fost deja dati in urmarire generala.
Raiffeisen Bank SA a sesizat politia in ianuarie 2007, dupa ce a descoperit ca 36 de braileni solicitasera si obtinusera credite folosind acte false, din care reiesea ca ar fi fost angajati ai unei firme fantoma, SC "Cafeaua Spoarelui" SRL Braila, care nici macar nu avea sediu, dara-mi-te activitate. Inspectorii bancari au intrat la banuieli atunci cind au observat ca, de fapt, imprumutatii nu aveau contracte de munca inregistrate la ITM, societatea angajatoare nu se afla in evidentele ITM, unii suspecti prezentasera copii ale cartilor de munca avind acelasi numar, serie si continut, iar numarul de telefon mentionat in adeverintele de salariu fusese intre timp dezafectat.
La baza escrocheriei au stat Mihai Munteanu, zis "Ben", si Ionut Marius Radulescu, care au preluat SC "Cafeaua Soarelui" SRL, fara a instiinta Oficiul Registrul Comertului de schimbarile survenite. Concomitent, escrocii au solicitat Romtelecom instalarea unui post telefonic intr-un apartament inchiriat din Hipodrom, pe care l-au desfiintat imediat dupa ce au dat lovitura. Munteanu se ocupa de identificarea celor care doreau un imprumut bancar, dar care nu erau angajati, stabilind de la inceput conditiile (mare parte din suma imprumutata revenea escrocilor). Radulescu completa adeverintele de salariat, aplica stampila SC "Cafeaua Soarelui" SRL, semna la rubrica "administrator" si "contabil sef". In perioada august - octombrie 2006, cei doi au convins 36 de persoane sa ia credite si sa le imparta cu ei, in total 185.000 de lei. 32 dintre cei implicati au fost deja trimisi in judecata.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro