Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru elevi brăileni, premiaţi la olimpiadele naţionale de chimie şi biologie

• la chimie lotul brăilean a obţinut o menţiune şi două menţiuni speciale, iar la biologie un premiu special

 

Olimpiada Naţională de Chimie, desfăşurată între 19-24 aprilie la Târgovişte, a adus judeţului Brăila trei distincţii acordate de Ministerul Educaţiei Naţionale. La competiţia care a reunit peste 360 de elevi din toată ţara, lotul brăilean a reuşit să câştige o menţiune şi două menţiuni speciale.

Cristian Mihăilescu, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Silvia Petrescu, s-a clasat pe locul 6 din aproape 70 de concurenţi şi a fost premiat cu o menţiune din partea MEN. “A fost dificil, mai ales în seara dinaintea probelor pentru că am avut emoţii mari, dar după ce am primit subiectele a fost ok. A fost o experienţă frumoasă, a fost a treia olimpiadă de chimie la care am participat şi sunt mulţumit de rezultat”.

La prima sa participare la chimie, Nicoleta Irina Păun, clasa a X-a, “Murgoci”, prof. Valentin Petrescu, a câştigat o menţiune specială. “Premiul acesta înseamnă foarte multă muncă, iar olimpiada este o experienţă unică care te va ajuta pe viitor”. De asemenea, în luna aprilie, Irina a mai obţinut şi un premiu II la Olimpiada Naţională de Franceză.

Cel de-al treilea premiat la chimie este Alexandru Bărdăhan, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Nicoleta Mânecă, care şi-a adjudecat o menţiune specială. La proba practică, acesta a obţinut 99 puncte din totalul de 100.

La Olimpiada Naţională de Chimie şcoala brăileană a fost reprezentată de şapte elevi, patru de la “Murgoci” şi trei de la “Bălcescu”.

 

Premiu special la Biologie

Lotul brăilean a reuşit să bifeze o reuşită şi la Olimpiada Naţională de Biologie, desfăşurată între 19-25 aprilie la Baia Mare, judeţul Maramureş. Cei mai buni 240 de elevi din ţară s-au “bătut” pentru un loc pe podium, lotul brăilean fiind reprezentat de cinci elevi de la “Murgoci”.

În urma punctajului obţinut, Victor Ştefan, clasa a IX-a, prof. Mimi Iosif, a reuşit să câştige un premiu special. El mai are în portofoliu o menţiune specială obţinută anul trecut la olimpiada naţională de chimie.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători!
Categorie articol: 

Comentarii