Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru elevi brăileni, premiaţi la olimpiada naţională de engleză

Cei mai buni elevi din ţară la limba engleză s-au întrecut la Târgu-Jiu, în perioada 18-22 aprilie, în cadrul olimpiadei naţionale, lotul brăilean fiind reprezentat de cinci elevi de la "Murgoci" şi unul de la "Bălcescu". Din cei peste 200 de înscrişi în concurs, elevii noştri s-au întors acasă cu un premiu I şi trei menţiuni.
Olimpiada a cuprins atât o probă teoretică, cât şi o probă de audiţii, şi s-a desfăşurat pe două secţiuni: secţiunea A - unde elevii au avut de rezolvat subiecte de gramatică şi compuneri şi secţiunea B - în care concurenţii au trebuit să realizeze două compuneri ce vizau elemente de cultură şi civilizaţie britanică. Lucrările au fost corectate de 36 de evaluatori din întreaga ţară.
Marele câştigător la clasa a XII-a a fost Şerban-Cristian Baicu, de la Colegiul "Gh. M. Murgoci", fiind coordonat de prof. Dana Oprescu. El a participat la secţiunea A, fiind prima olimpiadă la care s-a calificat la etapa naţională, obţinând şi premiul I. Distincţia îi asigură titlul de cel mai bun elev din ţară la limba engleză, la secţiunea şi clasa sa, până la competiţia viitoare. "Mi-a plăcut experienţa, a fost ultima şansă să particip la naţională, am reuşit şi mă bucur că am obţinut şi un premiu. Am avut ocazia să văd şi să cunosc alţi oameni, să intru în contact cu persoane cu păreri diferite şi să cunosc alt mediu", ne-a spus tânărul.
Menţiune a primit Roxana Sava, clasa a IX-a, secţiunea A, prof. Corina Ciolacu şi Bianca Gabriela Gheorghe, clasa a X-a, secţiunea B, prof. Mariana Crăciun, ambele de la Colegiul "Murgoci".
Tot o menţiune a câştigat şi Raluca Sbîrnea, clasa a X-a la "Bălcescu", secţiunea A, prof. Luminiţa Mocanu. Ea a primit şi un premiu special la proba de audiţii. La olimpiada de anul trecut, Raluca a câştigat premiul III .
Felicitări tuturor câştigătorilor!
Categorie articol: 

Comentarii