Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru eleve de la «Iorga», terorizate de un obsedat sexual

Violator în serie, identificat cu grave probleme de comportament - un adevărat pericol public -, Cristian Georgel Alexandru, în vârstă de 34 de ani, a fost anchetat şi trimis, din nou, în judecată, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tâlhărie. La sfârşitul lunii ianuarie 2013, perversul a acostat două fete din clasa a XI-a, în plină zi, chiar în incinta Liceului "Nicolae Iorga", masturbându-se în faţa lor, după care a făcut acelaş i lucru cu alte două eleve dintr-a XII-a, pe strada Radu S. Campiniu, în vecinătatea prestigioasei unităţi de învătământ. O lună mai târziu, acelaşi individ a atacat o tânără de 18 ani, pe strada Dorului, i-a pus cuţitul la gât şi a început să o pipăie, apoi i-a sustras suma de 100 de lei. Sunt doar cinci dintre victimele violatorului în serie Cristian Alexandru, pentru care urmează să fie judecat.

În 2003, acelaşi individ a fost condamnat pentru că a violat şi a obligat la perversiuni mai multe minore care se plimbau pe Faleză şi pe Calea Călăraşilor, inclusiv eleve de la Colegiul "Gh. M. Murgoci", care se întorceau de la şcoală, iar în octombrie 2008 a atacat cu cuţitul două eleve în grupul sanitar al Liceului "Anghel Saligny". Tot în 2008, maniacul a acostat o brăileancă, a atins-o pe fund, s-a masturbat în prezenţa ei şi a fugărit-o în zona căii ferate. La sfârşitul lunii februarie 2013, agresorul sexual a ameninţat-o cu cuţitul, a lipsit-o de libertate şi a silit-o la perversiuni pe femeia de serviciu de la Creşa nr. 3 din cartierul Obor, fiind căutat, timp de două luni, de toată Poliţia Română, după ce a fost dat în urmărire naţională. Surse judiciare precizează că, în ziua de 2 februarie 2013, în timp ce se deplasa pe strada Comuna din Paris, Alexandru a acostat două minore, cu vârstele de 10 şi 13 ani, şi-a lăsat pantalonii jos şi le-a cerut să-i atingă organul genital. Fetele au fugit, una dintre ele scăpând telefonul mobil pe care, ulterior, autorul şi l-a însuşit. Sunt doar o parte dintre ticăloşiile săvârşite de obsedatul sexual care, mai bine de un deceniu, a terorizat brăilencele.

Salvate de profesorul de fizică

Cristian Alexandru a ajuns în atenţia anchetatorilor încă de prin anul 2003, când a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani şi jumătate de închisoare, pentru mai multe fapte de viol, tâlhărie, port ilegal de cuţit şi perversiuni sexuale. Imediat ce a fost liberat, în 2008, obsedatul sexual a început să atace din nou brăilence, mai ales eleve de liceu, profitând de faptul că scăpase din puşcărie cu aproape 1.000 de zile mai devreme. Încă din anul 2009, atributele violatorului în serie erau "întârziere psihică", "vid emoţional", "pervers sexual". Anul trecut, anchetatorii l-au supus din nou pe agresorul sexual unei expertize psihiatrice, recomandând instanţei "obligarea inculpatului la tratament medical", prin ambulatorul de psihiatrie din penitenciar.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 4 februarie 2013, M.A., în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", a sesizat poliţia, reclamând faptul că, în ziua de 31 ianuarie 2013, la ora 9:00, se afla în incinta unităţii de învăţământ împreună cu colega sa, G.B., de 16 ani, când a fost împinsă, pipăită de un individ necunoscut, care, în acest timp, se masturba. Pe 23 februarie, a fost înregistrată plângerea unei alte tinere, Adelina L.S., în vârstă de 18 ani, care a precizat că, în aceeaşi zi, în jurul orei 14:45, se deplasa pe strada Dorului, când a fost atacată şi ameninţată cu un cuţit de către un individ necunoscut, care a atins-o pe picior şi i-a sustras suma de 10 lei. În ambele cazuri, bănuiala a căzut pe Cristian Georgel Alexandru, astfel că poliţiştii au început cercetările împotriva vestitului obsedat sexual, pentru săvârşirea infracţiunilor de corupţie sexuală, ultraj contra bunelor moravuri, perversiuni sexuale şi tâlhărie. Ancheta a fost preluată, ulterior, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, care a dispus, în iulie 2014, schimbarea încadrării juridice a faptelor săvârşite de inculpat, datorită intrării în vigoare a noului Cod Penal. Potrivit probelor administrate de procurori, în ziua de 31 ianuarie 2014, la ora 9:00, Cristian Georgel Alexandru s-a hotărât să pătrundă în Liceul "Nicolae Iorga" pe intrarea principală (intrarea profesorilor). Obsedatul sexual a urcat apoi la etajul I al liceului, trecând pe lângă elevii aflaţi în pauză, după care s-a deplasat către scările de la ieşirea secundară. În timp ce cobora scările, agresorul sexual a dat cu ochii de elevele de 16 şi 17 ani, G.B. şI M.A, dintr-a XI-a. S-a apropiat de fata de 17 ani şi a început să se impingă în ea şi să o pipăie în zona genitală, timp în care şi-a desfăcut pantalonii, şi-a scos "organul" şi a început să se masturbeze. Anchetatorii spun că elevele s-au speriat şi au fugit, povestindu-i profesorului de fizică cele întâmplate.

Când profesorul şi una dintre victime au coborât în curtea liceului, Alexandru părăsise deja zona, însă nu a renunţat la apucăturile animalice. Procurorul de caz precizează: "Inculpatul s-a deplasat pe strada Radu S. Campiniu şi, în apropierea liceului, a trecut pe lângă mai multe grupuri de elevi, între care se aflau B.E.N. şi C.E.R. (din clasa a XII-a - n.r.). S-a apropiat de ele, a prins-o de mână pe prima şi a întors-o cu faţa către el, având un comportament sexual nefiresc, asemănător celui descris mai sus. B.E.N. l-a împins pe inculpat şi a fugit, împreună cu colega sa, în curtea liceului". Pe 23 februarie 2013, precizează acuzarea, în jurul orei 14:30, Alexandru a lovit din nou. Agresorul se deplasa pe strada Pietăţii, din Hipodrom, când a observat-o pe Adelina L.S., în vârstă de 18 ani, care, spre nenorocul ei, purta fustă scurtă. Perversul s-a hotărât să o urmărească până într-o zonă în care nu se aflau oameni pe stradă, astfel că a mers după ea pe strada Anton Pann, a traversat calea ferată, apoi s-a decis să o atace pe strada Dorului. "Inculpatul a prins-o de păr, ţinând-o strâns, iar când aceasta a încercat să fugă, a scos din buzunar un cuţit pe care i l-a arătat şi i l-a pus la gât, cerându-i să stea liniştită, apoi a mângâiat-o pe picior. Persoana vătămată a scos mâinile din buzunare, ridicându-le în momentul în care a fost trasă de păr şi, întrucât din sens opus se apropia o persoană, inculpatul a luat o bancnotă de 10 lei, pe care persoana vătămată o scosese din buzunar când ridicase mâinile, şi a fugit către cartierul Obor, peste calea ferată", precizează reprezentanţii acuzării.

Dosarul lui Cristian Georgel Alexandru a fost trimis, ieri, 12 august, instanţei de judecată.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii