Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru braileni si un galatean, trimisi in judecata pentru trafic de droguri de mare risc

Daca, in anii trecuti, amatorii de "moarte alba" autohtoni se multumeau cu doua-trei fiole de fortral, pe care si le injectau in vene, acum ei au trecut direct la consumul de droguri de mare risc, in speta comprimate ecstasy. Potrivit art. 2 din Legea 143/2000, pedeapsa pentru traficul de droguri de mare risc este cuprinsa intre 10 si 20 de ani de inchisoare. Cu toate acestea, oamenii legii descopera tot mai multe retele de traficanti cu ramificatii internationale, reusind sa anihileze mare parte din ele. Din pacate, tot mai multi tineri cad prada tentatiei, riscind astfel sa infunde puscaria.
Recent, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Braila a reusit sa-i dea pe mina instantei de judecata pe trei indivizi care au fost condamnati, ulterior, la inchisoare cuprinsa intre 4 si 15 ani, pe motiv ca au comercializat peste 2.000 de comprimate MDMA ("3,4 methylenedioxymetamfetamina").
De data aceasta, investigatorii sub acoperire au reusit sa se infiltreze intr-o alta retea de traficanti, cei cinci indivizi suspectati fiind retinuti si trimisi in judecata, la sfirsitul lunii trecute. Trei dintre negustorii de comprimate ecstasy au fost prinsi in flagrant, cu 44 de pastile asupra lor. Pina pe 6 iulie 2006, toti cei cinci suspecti (mai putin minorul) au ajuns dupa gratii. Oamenii legii continua in prezent cercetarile, pentru depistarea tuturor celor implicati in retea. Se banuieste ca "marfa" ar fi fost achizitionata, prin intermediari, din Olanda sau Germania.

Traficantii scoteau un profit de 100%

Pe data de 31 iulie 2006, investigatorii DIICOT au sesizat instanta de judecata, in legatura cu savirsirea infractiunii de trafic de droguri (art. 2 din Legea 143/2000). La aceeasi data, "lotul" celor cinci traficanti (trei dintre ei si consumatori) de droguri de mare risc au fost dati pe mina judecatorilor, ei riscind pina la 20 de ani de inchisoare. Potrivit reprezentantilor acuzarii, brailenii George A., 23 de ani, Alexandru P., 17 ani, Laurentiu B., 26 de ani, recidivist, si Antonio R., de 22 de ani, impreuna cu Nicu B., de 27 de ani, recidvist din Galati, "au efectuat mai multe tranzactii cu pastile ecstasy (3,4 methylenedioxymetamfetamina - MDMA)". Indivizi fara ocupatie, cei patru braileni erau amici, frecventind aceleasi cluburi. Unul dintre ei il cunostea pe distribuitorul din Galati, Nicu B. si asa s-a pus la punct "afacerea" cu pastile ecstasy. Brailenii obtineau, spun anchetatorii, un profit de 100 %: cumparau un comprimat cu 250.000 de lei si il revindeau la Braila, cu 4 - 500.000 de lei. Prin mijloace specifice, in scurt timp, anchetatorii au reusit sa se infiltreze in retea, organizind un flagrant "ca la carte".
In ziua de 10 aprilie 2004, precizeaza surse judiciare, Laurentiu B. si Antonio R. s-au deplasat la Galati, pentru o noua tranzactie cu droguri. Dupa ce-au cumparat 44 de comprimate ecstasy de la furnizor, ei au fost retinuti de anchetatori, impreuna cu Nicu B., distribuitorul. Drogurile au fost gasite in masina brailenilor, iar banii asupra galateanului. La scurt timp, au fost retinuti si ceilalti indivizi implicati, mai putin minorul. Ultimul a cazut in plasa DIICOT George A. care, in momentul in care a fost organizat flagrantul, era plecat in strainatate. Respectivul a fost arestat pe data de 6 iulie 2006. Mai trebuie precizat faptul ca traficantii cumparau cite 2-3 pastile si pentru consumul propriu (mai putin distribuitorul din Galati si minorul). Oamenii legii continua cercetarile, pentru depistarea tuturor celor implicati in reteaua de trafic de droguri.
Cauza se afla pe rolul instantei de judecata, spre solutionare.
Categorie articol: 

Comentarii