Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru autoturisme lovite şi un dosar penal

• brăileanul Valentin Florin Dumitru a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului • vara trecută, tânărul de 27 de ani a tamponat trei autoturisme staţionate şi apoi s-a răsturnat, după ce a condus cu o alcoolemie de 1,75 grame la mie

 

Brăilean de 27 de ani anchetat şi trimis în judecată pentru că a urcat beat la volan.

Procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Valentin Florin Dumitru, autorul unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale însemnate. Dumitru va fi judecat pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În dimineaţa zilei de 10 iulie 2016, precizează anchetatorii, în jurul orei 6:00, ofiţerii Biroului Rutier - Poliţia Municipiului Brăila au fost sesizaţi prin dispecerat în legătură cu producerea unui eveniment rutier în dreptul blocului A 56 de pe strada Franceză, soldat, din fericire, doar cu avarierea unor autovehicule. “Deplasând-se la faţa locului, poliţiştii au găsit avariate patru autoturisme: un Logan, o Skoda, o Dacia autoutilitară şi un Cielo. Din primele verificări, s-a stabilit că, în momentul producerii evenimentului, autoturismul Logan (care era răsturnat în acel moment - n.r.) fusese condus de inculpatul Dumitru Valentin Forin, iar celelalte trei autovehicule erau staţionate”, precizează procurorul de caz.

Tânărul care a provocat evenimentul rutier de pe strada Franceză a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dumitru a fost ulterior condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, corp A, unde i s-au recoltat probe de sânge (la ora 6:51, respectiv 7:51) în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Potrivit buletinului de analiză toxicologică-alcoolemie emis de Serviciul de Medicină Legală Brăila, la momentul prelevării probelor biologice, inculpatul avea o alcoolemie de 1,65 respectiv 1,50 grame la mie.

Ancheta desfăşurată de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila a stabilit că, în urma accidentului, nu au rezultat victime. Având în vedere faptul că, de la momentul producerii evenimentului rutier şi până la prelevarea de sânge trecuseră mai mult de 30 de minute, oamenii legii au dispus efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei. Aşa stând lucrurile, IML Iaşi a comunicat, în mai a.c., faptul că, la momentul producerii evenimentului rutier, inculpatul Valentin Florin Dumitru avea o alcoolemie de 1,75 grame la mie. Procurorul de caz precizează: “La momentul audierii, inculpatul a declarat că, în noaptea de 8/9 iulie 2016, în intervalul 21:00 - 1:30, a consumat băuturi alcoolice la o petrecere, apreciind partea sa la aproximativ 500 ml vin. Dimineaţa, s-a deplasat pe jos la domiciliu şi a ajuns în apropierea scării unde locuieşte, apoi s-a urcat la volanul autoturismului Logan, pe care l-a condus pe strada Franceză. În timp ce conducea, s-a uitat după tatăl său, moment în care a tamponat autoturismul Skoda, care era staţionat, şi a fost proiectat în celelalte două autoturisme, apoi s-a răsturnat într-o parte”.

Proprietarii vehiculelor avariate nu au formulat pretenţii materiale faţă de tânărul care a provocat evenimentul rutier soldat cu pagube materiale. Cazul se află în atenţia magistraţilor de la Judecătoria Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii