Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru ani închisoare pentru individul care şi-a înjunghiat colega “din dragoste”

acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă de omor, inculpatul Cristian N. a primit pedeapsă cu închisoarea, asta după ce şi-a înjunghiat o fostă colegă care nu i-a împărtăşit sentimentele • la jumătatea lunii martie, Tribunalul Brăila l-a condamnat la 4 ani închisoare pe bărbatul de 47 de ani, acesta fiind obligat să urmeze şi tratament medical • individul a formulat deja apel în cauză, sentinţa finală urmând să se pronunţe la Curtea de Apel Galaţi

 

Bărbatul care i-a înfipt cuţitul în piept unei colege, doar pentru că aceasta nu i-a împărtăşit sentimentele, îşi va petrece următorii ani la închisoare. Prima instanţă i-a aplicat o pedeapsă de 4 ani închisoare inculpatului Cristian N. şi, în plus, l-a obligat să urmeze tratament medical până la însănătoşire. În toamna anului trecut, bărbatul de 47 de ani care lucra ca agent de pază la un supermarket a ajuns să fie obsedat de o colegă de muncă şi o teroriza cu mesaje de amor, prin care îi propunea să aibă o relaţie cu el. Femeia de 40 de ani i-a explicat că are soţ şi copil, astfel că nu este interesată de vreo altă relaţie. Totul a fost însă în zadar, până la urmă victima fiind atacată şi înjunghiată de individ, ziua în amiaza mare, când se ducea să-şi ia copilul de la şcoală. Sentinţa nu este definitivă, în cauză fiind deja formulat apel. “Condamnă pe inculpatul N. Cristian la pedeapsa principală de 4 ani pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Deduce din pedeapsa principală a închisorii care a fost aplicată inculpatului, durata reţinerii şi a arestării preventive de la data de 13.09.2019 la zi. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului. Ia act că persoana vătămată N.V. nu a exercitat acţiunea civilă în procesul penal. Admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila şi obligă inculpatul să plătească suma de 510,84 lei reprezentând contravaloare servicii de asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar acordate persoanei vătămate. Dispune luarea faţă de inculpat a măsurii de siguranţă a obligării la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul N. Cristian care vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în cadrul Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic. Obligă inculpatul la plata sumei de 1.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată la şedinţa din 16 martie, la Tribunalul Brăila.

 

“Filmul” unei tentative de omor

 

La sfârşitul anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cristian N. de 47 de ani, pentru infracţiunea de tentativă de omor. El a fost cercetat în stare de arest preventiv şi se află încă în spatele gratiilor.

După cum se arată în rechizitoriul procurorului de caz, fapta a fost comisă la data de 11 septembrie 2019, când un bărbat a sesizat prin apel 112 faptul că, în jurul orei 11.30, brăileanca V. N. a fost agresată de o persoană de sex masculin, fiind lovită cu un cuţit în zona pieptului. Potrivit anchetatorilor, femeia înjunghiată locuia cu soţul şi fiul de 7 ani la adresa unde s-a produs fapta, respectiv în zona Plantelor. De mai mulţi ani, aceasta era angajată în cadrul unui supermaket de pe Bulevardul Dorobanţilor. Aici paza era asigurată de o firmă de pază, iar inculpatul, care nu avea soţie sau prietenă şi locuia cu părinţii, era angajat de aproximativ un an de zile la societatea respectivă. După cum au stabilit procurorii, prin prisma relaţiilor de serviciu, victima şi inculpatul s-au cunoscut şi chiar au devenit prieteni pe reţeaua de socializare. Inculpatul s-ar fi plâns că ceilalţi colegi îl bârfeau şi râdeau de el, majoritatea colegilor considerându-l “mai ciudat”. Persoana vătămată ar fi fost singura cu care inculpatul putea discuta. Totuşi, după cum arată anchetatorii, persoana vătămată nu l-a perceput pe inculpat ca fiind genul care să comită vreun atac violent, ba chiar îl vedea ca fiind o persoană amabilă.

Avansurile pe care le-ar fi făcut inculpatul colegei de serviciu, se arată în rechizitoriul Parchetului, au demarat la începutul anului 2019, mai întâi pe Facebook. Persoana vătămată le-ar fi respins din prima şi a spus că are soţ şi copil, astfel că nu o interesează vreo relaţie extraconjugală. Numai că inculpatul Cristian N. aînceput să îi trimită tinerei mesaje pe reţeaua de socializare, prin care îi spunea că o iubeşte şi îi cerea să se întâlnească, după cum au stabilit anchetatorii. Partea vătămată ar fi declarat în faţa anchetatorilor faptul că mesajele erau trimise frecvent, de ordinul zecilor pe zi. Totuşi, femeia i-a explicat inculpatului că nu este dispusă la a avea vreo relaţie extraconjugală. Totuşi, după cum arată anchetatorii, inculpatul începuse să se laude faţă de colegi cu relaţia de pe Facebook avută cu colega de muncă. Martorii au apreciat că inculpatul făcuse o obsesie faţă de tânăra respectivă.

În data de 11 septembrie 2019, au mai stabilit procurorii, inculpatul Cristian N., care ştia că persoana vătămată se ducea să îşi ia copilul de la şcoală când nu era la serviciu, s-a deplasat în zona bocurilor unde locuia aceasta, pe Bulevardul Dorobanţilor. Bărbatul luase de acasă un cuţit de bucătărie cu mâner, în lungime totală de aproximativ 15 cm. Potrivit anchetatorilor, inculpatul i-a lăsat bilete fostei colege, în uşa apartamentului şi în cutia poştală, în care îşi vărsa oful şi i-a reproşat faptul că ea şi-ar fi bătut joc de un om care o iubea.

În momentul când brăileanca a ieşit din scara blocului, inculpatul i-a tăiat calea şi i-a cerut să stea de vorbă cu el, însă ea a spus că se grăbeşte să îşi ia copilul de la şcoală. După cum arată anchetatorii, între cei doi au fost discuţii normale, cel puţin în primă fază, însă apoi inculpatul a devenit agresiv. Tânăra i-a aruncat în faţă inculpatului, care ajunsese se pare să fie obsedat de ea, biletul lăsat în uşă. Acesta a fost deranjat de modul în care era tratat şi a lovit cu cuţitul, fără a se mai gândi la consecinţe. Fiind nervos, inculpatul i-a zis «de ce ţi-ai bătut joc de mine?», apoi a lovit-o cu pumnul în obrazul drept, moment în care persoana vătămată s-a dezechilibrat, în căzătură aceasta apucându-se cu ambele mâini de braţul lui stâng, însă imediat a urmat lovitura cu cuţitul în partea stângă, în zona inimii, după cum au stabilit procurorii. Persoana vătămată era panicată şi sângera, însă nu abundent. Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. La data de 13 septembrie 2019, bărbatul căutat de oamenii legii s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Brăila, fiind reţinut şi încarcerat în Arestul IPJ Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii