Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru ambulanţe noi pentru judeţul Brăila

Medicii de la Salvare aşteaptă cu nerăbdare ca parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila să fie reînnoit, având în vedere că multe dintre autosanitare sunt uzate şi ar trebui înlocuite. De curând, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că printr-un program naţional, mai multe autovehicule sanitare vor fi distribuite în perioada următoare în toate judeţele ţării, Brăila beneficiind de patru autospeciale noi.
Propunerile pentru repartizarea pe judeţe a noilor ambulanţe au fost prezentate de către secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, în cadrul întâlnirii desfăşurate în week-end, la Constanţa, cu reprezentanţii serviciilor de ambulanţă judeţene şi ai SMURD. 31ambul1După cum ne-a informat managerul SAJ Brăila, Silviu Radu, care a participat la această reuniune, judeţul nostru a reuşit să obţină trei ambulanţe de tip B şi una de tip C. "Maşinile erau absolut necesare deoarece în parcul auto erau şi ambulanţe depăşite din punct de vedere tehnic şi moral. Noile autospeciale urmează să ajungă la Brăila până la sfârşitul anului", ne-a declarat Silviu Radu. Conform sursei citate, judeţul Brăila s-a clasat pe locul cinci într-un clasament naţional al serviciilor de ambulanţă, alcătuit pe baza unor criterii de performanţă, printre care timpul de reacţie, eficienţă şi dotări.
Ambulanţele de tip B sunt autospeciale utilizate pentru intervenţiile de urgenţă, care sunt echipate corespunzător pentru aceste intervenţii şi sunt deservite de echipaje din care fac parte asistenţi. Ambulanţa de tip C este un "minispital" cu dotări de ultimă generaţie, care sunt utilizate de medic.
Cele patru maşini noi care urmează să fie direcţionate către Brăila vor fi folosite să salveze vieţi în tot judeţul, alăturându-se astfel celor 42 de ambulanţe ce alcătuiesc parcul auto al SAJ Brăila, dintre care 3 de tip C, 5 de tip A, iar restul de tip B. În general, problema Serviciului de Ambulanţă nu ţine însă neapărat de numărul autosanitarelor care stau la dispoziţia cadrelor medicale, ci mai degrabă de gradul de uzură al maşinilor. Astfel, din cele 3 ambulanţe de tip C, existente în prezent în parcul auto, două sunt depăşite, având în vedere că au o vechime considerabilă şi au parcurs sute de mii de kilometri.
Categorie articol: 

Comentarii