Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patronul Universitatii Craiova Adrian Mititelu, audiat la DNA in dosarul "valiza"

Patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat ca a fost, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in calitate de martor in dosarul "valiza", precizind ca procurorii l-au chemat in legatura cu unele convorbiri telefonice interceptate in luna mai in acest caz.
Adrian Mititelul s-a prezentat, vineri, la DNA, unde a dat o declaratie de martor in dosarul "valiza" in care finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, este urmarit de procurori pentru infractiuni de coruptie, acesta iesind dupa doua ore din sediul Directiei.
Adrian Mititelu a precizat ca in luna mai a discutat la telefon cu patroni ai mai multor echipe de fotbal, printre care si cu finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, convorbiri care au fost interceptate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
Intrebat daca in cadrul acelor convorbiri au discutat si despre sume de bani sau despre tranzactii cu terenuri, Adrian Mititelu a aratat ca nu au avut niciodata astfel de discutii. El a spus ca
Patronul Universitatii Craiova, a mai spus, raspunzind unei intrebari, ca procurorii i-au pus sa asculte acele convorbiri interceptate, aratind ca le-a gasit "haioase". In final, Mititelu a precizat ca a fost chemat in calitate de martor si ca nu simte sa fi gresit cu ceva.
La inceputul saptaminii s-a prezentat la DNA si finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, care a semnat un proces-verbal prin care arata ca isi va folosi dreptul de a nu da declaratii pe parcursul urmaririi penale. Totodata, marti, a fost audiat la DNA selectionerul Victor Piturca, acuzat in dosarul "valiza" de favorizarea infractorului.
In urma cu o saptamina, procurorii anticoruptie i-au prezentat acuzatiile selectionerului Victor Piturca, de favorizare a infractorului, respectiv a lui Gigi Becali. Victor Piturca a fost adus atunci la DNA dupa ce a fost ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni, in baza unui mandat de aducere.
In dosarul "valiza" procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala, in data de 7 mai, fata de George Becali, finantator al clubului de fotbal "Steaua Bucuresti", acuzat de doua infractiuni de dare de mita, Teia Sponte, acuzat de complicitate la dare de mita, Anton Dobos, presedintele clubului de fotbal "Universitatea Cluj", acuzat de luare de mita si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos, acuzat de complicitate la luare de mita.portul Otopeni, in baza unui mandat de aducere.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii