Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patronul care stochează chiar şi 9 luni înregistrările “sensibile” şi poliţistul care merge la cârciumă în uniformă

Personal, mă doare în cot de cine-cui a dat primul pumn în nas la Balta Albina, din Tichileşti. Nu îmi pasă dacă victima este poliţistul de la Ordine Publică, Cristian Popescu, sau, dimpotrivă, cel bătut este patronul pizzeriei “Adriano”, Adrian Constanda.

Din punctul meu de vedere, atât poliţistul cât şi patronul pizzeriei sunt nişte persoane detestabile, şi am să argumentez.

Să începem cu patronul pizzeriei, Adrian Constanda. Aţi văzut cu toţii înregistrarea pe care Constanda a făcut-o publică, cu poliţistul Popescu în uniformă consumând băuturi alcoolice în pizzeria “Adriano”, la miezul nopţii.  Ce m-a surprins pe mine a fost data filmării: noaptea de 4/5 decembrie 2017, adică acum mai bine de 9 luni. Aşadar, patronul Constanda a păstrat aceste înregistrări cu poliţistul Popescu, timp de 9 luni. Dar de ce? Păi, pentru că aceste înregistrări sunt compromiţătoare pentru poliţistul Popescu şi Constanda şi-o fi zis că nu se ştie când o să fie nevoie să le scoată de la naftalină. Altfel spus, Constanda îl avea la mână pe poliţistul Popescu şi nu ştiu de ce cred că i-a şi transmis agentului de la Ordine Publică faptul că îl are pe bandă în timp ce acesta face chestii dezonorante pentru un purtător de haină de poliţist.

De cealaltă parte a pumnului, agentul Cristian Popescu s-a făcut iremediabil de râs. Asta după ce, în prealabil, făcuse de râs uniforma. Aţi văzut pe înregistrare cu câtă dezinvoltură intră poliţistul Popescu în cârciuma-pizzerie Adriano? Parcă ar fi la el acasă. Se pune la masă, se lăfăie pe scaun şi ridică paharul de parcă s-ar afla la nuntă, nu în timpul serviciului de patrulare. Pe înregistrare, poliţistul vine în cârciumă la ora 22.30 şi iese două ceasuri mai târziu, la ora 0.30. Timp în care el a fost plătit de contribuabili pentru a asigura liniştea şi ordinea publică pe străzile Brăilei.

Este incalificabil ce a făcut acest poliţist Popescu. În primul rând, s-a expus unei situaţii compromiţătoare, devenind vulnerabil în faţa unor oameni de afaceri dornici să aibă imagini “sensibile” cu un poliţist. Apoi, şi-a bătut joc de poziţia sa de om plătit să fie un reper pentru cetăţeni.

Faptul că 9 luni mai târziu poliţistul Popescu a reclamat că a primit un pumn în gură de la patronul Constanda vine cumva ca o consecinţă logică a comportamentului său mizerabil, sub orice critică, nedemn de statutul de poliţist.

Dacă stăm bine şi ne gândim, nu este nicio diferenţă între patronul Constanda şi poliţistul Popescu. Ambii dovedesc că nu au respect pentru lege şi că bunul simţ i-a părăsit demult. Prin urmare, nu este o întâmplare că se aseamănă şi că se adună precum interlopii. (Poliţia Călare Pe Lege)
Categorie articol: 

Comentarii