Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patroni braileni, la coada pentru bani de la Guvern

Peste o suta de oameni de afaceri sau consultanti financiari au stat in strada chiar si o saptamina, la Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie din Galati, pentru a putea depune, marti, actele necesare obtinerii unei finantari guvernamentale nerambursabile. Majoritatea celor prezenti la coada erau din judetele Galati, Braila, Vrancea si Buzau.
Incepind de ieri au devenit operationale opt din cele 13 programe derulate de ANIMMC in 2007. Prin intermediul acestora vor putea fi accesate fonduri nerambursabile, printre altele, pentru sustinerea activitatii de export, pentru servicii de consultanta si instruire, pentru modernizarea activitatilor de comercializare a produselor, pentru rambursarea impozitului pe profitul reinvestit. In functie de tipul de program, suma maxima care poate fi primita de un singur intreprinzator este calculata in valoare absoluta sau ca procent din investitie. Media este de 200.000-250.000 de lei, potrivit datelor Agentiei.
Pentru ca accesarea programelor derulate de catre agentie se face pe principiul "primul venit, primul servit", o parte dintre intreprinzatori au venit chiar si cu o saptamina inainte, sperind sa obtina un loc cit mai in fata. In prima zi de Pasti, cu 48 de ore inainte de momentul in care putea fi depusa documentatia, pe lista celor care sperau sa obtina fonduri guvernamentale se inscrisesera deja 98 de persoane. Marti dimineata, la ora 9.00, in momentul in care s-au deschis usile ANIMMC, la coada asteptau deja, conform listei, 120 de persoane.
"Dosarul a fost inregistrat repede, cam in 40-50 de secunde, dar la rind afara am stat o saptamina. Am petrecut sarbatorile cu sotul, in masina, acolo am mincat oua rosii si cozonac", a declarat o tinara la iesirea din sediul ANIMMC, Oficiul teritorial Galati.
Actiunea de depunere a documentatiei a luat sfirsit in jurul orei 12.00, in total fiind inregistrate 400 dosare, in conditiile in care o parte dintre cei prezenti au depus solicitari in numele mai multor societati comerciale. La ora 12.00, potrivit datelor ANIMMC, au fost depuse in toata tara, la cele noua oficii, peste 2.200 de dosare, in conditiile in care in cadrul celor sase programe numarul maxim de dosare care vor putea beneficia de finantare nerambursabila de la stat este de circa 770.
Categorie articol: 

Comentarii