Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patronatul de la "Laminorul" a promis solutionarea rapida a revendicarilor propriilor salariati

Conducerea organizatiei sindicale din cadrul SC "Laminorul" a anuntat ca a primit un raspuns din partea patronatului la revendicarile formulate de salariati in cadrul miscarii spontane de protest care a avut loc saptamina trecuta. "Punctul de vedere al patronului este acela ca toate problemele ridicate de salariati au solutii si acestea vor fi identificate impreuna cu noi, sindicatul. In plus, cu referire la nerespectarea unor prevederi din Contractul Colectiv de Munca pe unitate, precum si cu nota interna care a circulat prin societate cu privire la retinerea cotizatiei din partea salariatilor care nu sint membri de sindicat, patronul a spus ca nu are cunostinta de asa ceva, dar ca se va consulta cu juristii in aceste probleme. Acest lucru inseamna, in opinia noastra, ca nu patronii sint rai, ci anumite persoane din conducerea societatii. Oricum, urmeaza ca presedintele Consiliului de Administratie, Victor Dyshlevich sa vina la Braila, ocazie cu care vom discuta cu dumnealui toate problemele ridicate de salariati", ne-a declarat liderul sindical Constantin Iarca.
Reamintim ca in cursul saptaminii trecute circa 200 de salariati ai "Laminorul" au declansat o miscare spontana de protest nemultumiti fiind de faptul ca mai multe probleme semnalate administratiei nu au fost solutionate. Printre revendicarile formulate de protestatari s-au numarat probleme legate de prevederile Contractului Colectiv de Munca pe unitate, conditii de munca sau intirzierea investitiilor majore in unitate. De remarcat este faptul ca niciuna dintre nemultumiri nu face referire la probleme privind nivelul salariilor.
Actionarul majoritar al companiei este "Donau Commodities" SRL, care detine 77,62% din capitalul social, urmat de "Tubman International" Ltd cu 11,57% si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu 0,76%.
Categorie articol: 

Comentarii