Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patron judecat pentru încasarea ilegală de fonduri europene

procurorii DNA - Serviciul teritorial Galaţi l-au trimis în faţa instanţei pe Cosmin Focşa, acuzat că a depus documente false la APIA şi a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 46.580 lei

 

Administratorul unei societăţi comerciale brăilene a reuşit să încaseze fonduri nerambursabile, pentru o suprafaţă de teren, folosind acte false.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Cosmin Focşa. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, participaţie improprie la comiterea faptei de fals intelectual, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată faptul că, în cursul anului 2012, inculpatul Cosmin Focşa, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false (o parte din ele fiind falsificate chiar de el). Totul în scopul de a obţine, în mod injust, sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafaţă de teren de 95,19 ha, pe care nu o deţinea în realitate. În acelaşi context, inculpatul i-a determinat pe angajaţii primăriei Comunei Mircea Vodă, judeţul Brăila, să elibereze, fără vinovăţie, cinci adeverinţe care ulterior au fost depuse la APIA.

Prin aceste demersuri, arată procurorii DNA, inculpatul Cosmin Focşa a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 46.580 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpatului. De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra sumelor existente în conturile inculpatului, până la concurenţa sumei de 46.580 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Categorie articol: 

Comentarii