Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patriciu: USL îşi trage seva dintr-o gândire de tip socialist european birocratic

"Am respectul pe care nu pot să nu-l am faţă de o alcătuire la obârşia căreia mă aflu şi eu. Şi nu-ţi omori copiii. Aşa încât contaţi că nu plec nici din PNL, nu fac nici vreun alt partid, nu am de gând să mă amestec în jocul politic. Dar cred că, în afara politicului, în afara partidelor, pot exista mişcări civice, cum a fost Alianţa Civică, care a făcut greşeala de a se transforma în partid", a spus Patriciu.
Omul de afaceri s-a referit şi la relaţia sa cu cei care conduc Uniunea Social-Liberală. "Cu liderii USL ar putea fi relaţii foarte bune, dar uneori sunt mai sporadice. Dar eu am avut de la început cu ideile o problemă mare, pentru că USL ar fi putut fi util doar dacă programul USL era unul liberal de reformă rapidă şi nu un compromis, o ciorbă dulce, ameţită între stânga şi dreapta, între social-democraţie şi liberalism", a susţinut el.
De altfel, liberalul a considerat că, şi dacă USL ar veni la guvernare, nu s-ar schimba nimic din măsurile nepotrivite, din punctul său de vedere, "pentru că toate trei (formaţiunile din USL - n.r.) îşi trag seva din aceleaşi rădăcini, dintr-o gândire de tip socialist european birocratic".

"În ce mă priveşte, am o treabă mult mai bună de făcut", a declarat Patriciu

Dinu Patriciu a reiterat că nu are de gând să sprijine un nou partid politic. "Imediat mă bănuiţi că vreau să fac un partid. Şi sintagma «a face un partid» mă deranjează", a spus el, adăugând însă că apariţia unui nou partid în România este posibilă.
"Oameni care să gândească cu adevărat liberal există în toate trei formaţiunile şi există mai ales în afara formaţiunilor politice care sunt respinse de 50% din populaţie", a spus el. "În ce mă priveşte, am o treabă mult mai bună de făcut. Nu sunt nici în faţa, nici în spatele (unui nou partid - n.r.), întotdeauna am fost transparent, acesta e şi păcatul meu, au apărut tot felul de legende", a susţinut omul de afaceri.
Patriciu s-a arătat critic şi la adresa actualei guvernări. "Cade între două scaune. Se declară de dreapta sau semnalizează la dreapta şi o ia la stânga", a susţinut el, arătându-se nemulţumit, din nou, de politicile adoptate la cererea FMI.
Categorie articol: 

Comentarii