Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patriarhul Daniel va petrece citeva zile la Lacu Sarat

Patriarhul Romaniei, Prea Fericitul Daniel, va petrece, saptamina viitoare, citeva zile intr-un program de recuperare medicala, in Statiunea Lacu Sarat, medicii fiind de acord cu locul ales de Intiistatatorul Bisericii Ortodoxe pentru aceasta etapa postoperatorie. Purtatorul de cuvint al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, a declarat, luni, ca Patriarhul Daniel intentioneaza sa stea patru zile la Lacu Sarat, dupa care va pleca la Techirghiol, unde va participa, in ziua de 15 august, la slujba Adormirii Maicii Domnului, oficiata la Manastirea Sfinta Maria. Intrebat unde isi va petrece patriarhul vacanta de vara, purtatorul de cuvint a explicat ca, de regula, patriarhul se retrage la o manastire unde lucreaza in liniste.
Generalul Ioan Sarbu, comandantul Spitalului de Urgenta Militar Central "Profesor Carol Davila" din Bucuresti, unitatea sanitara unde a fost internat PF Daniel dupa ce a suferit o fractura la glezna, a precizat ca echipa medicala a fost de acord cu propunerea patriarhului de a merge la Lacul Sarat. "Este foarte indicat, in cadrul programului de recuperare, ca Preafericitul sa petreaca acolo citeva zile. Starea Patriarhului este foarte buna si, dupa cum ati vazut, merge fara nici un sprijin", a declarat comandantul unitatii sanitare militare. Acesta a explicat ca PF Daniel urmeaza cu multa rigurozitate exercitiile de recuperare recomandate de medici, de aceea rezultatele au fost "foarte bune". PF Daniel va fi supus unei noi interventii pentru extragerea tijei si a suruburilor care au stabilizat fractura. "Data acestei interventii va fi stabilita de comun acord cu patriarhul. Nu este nici o urgenta. Putem face operatia cind va dori domnia sa'', a mai spus generalul Sarbu.
Patriarhul Daniel a fost internat pe 30 martie 2008 in spital, dupa ce a suferit o fractura la glezna stinga, la finalul Sfintei Liturghii, in timp ce urca scarile spre resedinta patriarhala. Pe 16 mai, PF a fost internat din nou pentru o interventie chirurgicala de citeva minute, in care i-a fost scos surubul care fixa tibia de peroneu la glezna stinga, unde suferise fractura.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii