Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patrascan, in juriul Concursului International de Caricatura Braila 2008

In curind, la Braila, se va desfasura Concursul International de Caricatura. Pina acum s-au inscris in competitie concurenti din 38 de tari: Anglia, Azerbaijan, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Egipt, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, India, Indonesia, Iran, Israel, Italia, Kirgzystan, Maroc, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Singapore, Siria, Slovacia, Spania, SUA, Suedia, Tailanda, Turcia, Ucraina, Uruguay si Uzbekistan.
Tema editiei de anul acesta este "Dragostea", iar data limita de trimitere a lucrarilor este 10 noiembrie. Concursul este deschis tuturor caricaturistilor, iar numarul maxim de lucrari care pot fi trimise este cinci. Lucrarile trebuie sa fie originale, iar pe verso sa poarte coordonatele autorilor si sa fie insotite de o scurta biografie cu poza autorului.
Valoarea Marelui Premiu se ridica la 1.500 euro, iar Premiul I - 1.000 euro, Premiul II - 800 euro, Premiul III - 500 euro. Vor fi acordate si trei premii speciale a cite 300 euro fiecare. Juriul este format din criticul de arta Tudor Octavian - presedinte si caricaturistii Mihai Stanescu, Leonte Nastase si Costel Patrascan.
Vernisajul expozitiei va avea loc pe 5 decembrie. Catalogul va cuprinde o selectie a celor mai valoroase lucrari din concurs. Caricaturistii care vor avea lucrari reproduse in catalog vor primi gratuit cite un exemplar. Concursul International de Caricatura este organizat de Consiliul Judetean Braila si Centrul de Creatie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii