Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patinoarul - poligon de vorbe goale pentru politicieni

In ciuda declaratiilor de bune intentii ale Conducerii Consiliului Judetean si Primariei, in ciuda unui parteneriat incheiat intre cele doua institutii, pe tema reabilitarii patinoarului, in ciuda disponibilitatii declarate ale celor doua parti de a plati cite 5 miliarde lei vechi pentru aceasta lucrare, patinoarul zace in paragina in continuare. Dupa ultima sedinta a Consiliului Local Municipal, in care un proiect privind concesionarea patinoarului a fost blocat de consilierii PSD, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, si-a anuntat din nou disponibilitatea de a plati acesti bani si a participa la reabilitarea obiectivului. Asta, in conditiile in care primarul Constantin Cibu declarase, la sedinta cu pricina, ca parteneriatul cu CJ nu merge, ca trece timpul fara sa se faca nimic si s-a decis sa ia totul pe cont propriu. Stancu sustine insa ca i-a explicat de nenumarate ori lui Constantin Cibu ca ii da banii oricind, cu conditia ca si Primaria sa puna jos aceeasi suma: "Am declarat-o de foarte multe ori si i-am spus-o si lui Cibu de multe ori. Am discutat cu consilierii municipali ca eu nu mai cred in aceste parteneriate gen Fincogero care a facut nu stiu ce hotele, ce avioane... Avem niste CD-uri in care ne arata astia niste imagini pe acolo si noi mai chemam si pe toti din consiliu, ca sa le aratam ce avem noi. Nu merge asa! Eu am spus: Consiliul Judetean este dispus sa plateasca 5 miliarde lei vechi, aprobat prin plenul CJ. Noi dam 5 miliarde pentru patinoar, alte 5 miliarde sa le dea si Primaria Braila si sa scoatem in final patinoarul la concesionare. Firma care va indeplini conditiile sa il ia, iar noi sa primim taxa de concesiune prin care, in 10 ani de zile, sa ne scoatem banii. Poate fi iarna patinoar, iar pe timp de vara discoteca si loc pentru plimbari cu rolele, si atunci am lamurit problema. Este rusinos ca orasul a avut patinoar si acum nu mai avem si tot discutam".
Amintim ca, in urma cu circa o luna, in cadrul sedintei CLM, consilierii municipali PSD au votat impotriva unui proiect de hotarire care viza scoaterea patinoarului spre concesionare, pe motiv ca CJ este inca partener cu CLM in reabilitarea obiectivului si trebuie lamurita soarta acestui parteneriat.
In ceea ce-l priveste, primarul Cibu ne-a declarat, ieri, ca Stancu nu are banii respectivi, si-i promite numai din vorbe: "In primul rind ca nu avem ce face numai cu 5 miliarde. Numai agregatul frigorific necesar costa 100.000 euro, si pentru reamenajarea propriu-zisa mai sint necesare cel putin 150.000 euro. Noi am discutat despre un parteneriat CLM-CJ, dar nu avem un contract cu ei. Stancu se lauda ca da banii, dar nu cred ca-i are prevazuti undeva. Daca el spune ca pune banii jos, o sa facem si noi rost de celelalte 5 miliarde, ca gasesc eu de unde sa-i iau. Dar ma indoiesc ca el are banii. In plus, trebuie sa facem si contractul acela, ca sa functioneze treaba. O sa vorbesc cu el, sa vad ce zice".
Categorie articol: 

Comentarii