Mergi la conţinutul principal

Partide de Airsoft, intr-o ferma dezafectata

Impuscaturi exclusiviste, numai intre cei din lumea buna. S-a intimplat in premiera la o ferma dezafectata din Braila, in week-endul trecut, cind circa 30 de persoane din intreaga tara, oameni cu greutate, printre care s-au aflat directori de banci, politisti, magistrati, si-au imbracat echipamentul militar, si-au luat armele si au tras unul in celalalt, incercind sa-si doboare adversarul, in cadrul unor partide de Airsoft.
Airsoftul este un joc militaro-sportiv, care a aparut pentru prima data in Japonia si are drept scop dezvoltarea abilitatilor de a utiliza armele. Daca in Romania, el nu este declarat oficial ca un sport, in alte tari, precum Italia, Airsoftul este considerat ca atare si au loc turnee, exista arbitri si o federatie de specialitate. Potrivit regulamentului ASG (Airsoftgames) sensul jocului este "destinderea colectiva in cadrul naturii, neutralizarea emotiilor negative si a aspiratiilor agresive". In joc intra doua sau mai multe echipe inarmate, care lupta dupa un scenariu si cu reguli stabilite anterior. Intrecerea are loc pe un teritoriu deschis, obiectivele, scopurile jocului, timpul inceperii si opririi, hotarele terenului toate fiind cunoscute dinainte. Derularea jocului poate fi controlata de persoane neutre, intermediare, delegate cu acordul partilor. Ca arme se folosesc: arme de infanterie, mai exact armament pneumatic din material plastic sau aliaje usoare, de productie industriala, adaptate la tragerea cu bile de plastic de calibrul 6 mm; mijloace pirotehnice, imitatii de grenade si mine de productie industriala, ce au certificare si au regim de libera vinzare; arme albe, respectiv imitatii din plastic, polistirol, polietilena sau duraluminiu, dar fara muchii taioase. Jucatorii pot fi eliminati sau capturati si chiar interogati.
Partidele au fost organizate, de aceasta data in judetul nostru, dat fiind ca, recent, a luat fiinta in Braila un nucleu de Airsoft. Imbracati ca veritabili luptatori de gherila, inarmati pina in dinti, participantii s-au luptat intre ei, impuscindu-se pina la unul. Lupta se desfasoara sub semnul onoarei, toti cei loviti recunoscindu-se doboriti si retragindu-se din joc, fara ca atacatorii sa le ceara acest lucru. Uneori, dincolo de regretul de a fi fost nimeriti, sportivii se aleg si cu vinatai de toata frumusetea.
"Airsoft este un sport recent introdus in Romania, unde in prezent sint circa 100 de practicanti. Recent s-a infiintat si la Braila o echipa care se numeste Fire Bird Team si la acest sfirsit de saptamina am avut ocazia sa jucam alaturi de colegii din tara. Pustile folosite sint asemanatoare celor reale, iar munitia este reprezentata de proiectile sferice cu calibrul de 6 mm, din plastic simplu sau fosforescente. O arma de acest tip costa minim 5.000 de euro si nu poate fi achizitionata decit din trei locuri din tara, numai cu recomandare", ne-a declarat Dragos Vasile, membru al echipei Airosft "Fire Bird Team" Braila.
"Am venit la Braila invitati de echipa Fire Bird Team si sintem incintati de ceea ce am gasit aici, locatia este perfecta. Vremea a tinut cu noi, desi a fost putin cam cald, nu a fost furtuna de care ne temeam. Airsoftul este un sport de echipa, de onoare. Avem nuclee de jucatori in Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Piatra Neamt, Cluj si Ploiesti. Sigur, mai sint practicanti individuali si in alte judete, si se aduna si ei la evenimentele pe care le organizam. Practicantii se aduna in fiecare week-end, totul in siguranta maxima. Numarul de oameni din fiecare echipa variaza, dar de fiecare data avem constanta distractia, si urmarim mai ales siguranta. Totdeauna avem grija ca oamenii sa nu se raneasca, exista un echipament minim obligatoriu, in special ma refer la ochelarii de protectie si, in functie de locatie, casti, genunchiere, manusi si alte asemenea accesorii", ne-a spus Dan Dumitrescu, reprezentant al echipei Airsoft TMT Bucuresti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro