Mergi la conţinutul principal

Particularitățile și beneficiile șampoanelor fără sulfați

Șampoanele fără sulfați sunt un prim exemplu de produse cosmetice sigure și ecologice, care nu afectează și nu deteriorează structura firelor de păr. Compoziția acestora nu conține conservanți și parabeni nocivi, îndeplinindu-și funcția datorită uleiurilor esențiale, vitaminelor și complexelor naturale.

 

De ce avem nevoie de un sampon fără sulfati?

 

 Din motiv că șampoanele chimice obișnuite sunt predispuse să distrugă complet stratul lipidic protector al scalpului nostru. Consecințele acestei probleme pot fi: apariția vârfurilor despicate și cauzarea aspectului uscat. Iar starea părului nostru poate fi deteriorată, atât intern, cât și extern.

 

Există o mulțime de sulfați care se găsesc în compoziția șampoanelor pentru păr. Unele dintre acestea pot fi  complet invizibile și inofensive pentru păr. Pe când altele se pot acumula pe scalp, în pori și pot afecta starea generală a părului.

 

Astfel, cei mai nocivi dintre toți sulfații sunt lauryl sulfatul de sodiu (SLS) și lauryl sulfatul de amoniu (ALS). Ambele ingrediente sunt eficiente în curățarea și îndepărtarea tuturor impurităților, însă nu pot fi lăsate pe piele mult timp, deoarece ambele substanțe sunt toxice. De aceea, în ultima perioadă, șampoanele fără sulfați au devenit din ce în ce mai populare.

 

Diferența dintre un șampon cu și fără sulfați se distinge foarte ușor. Dacă șamponul formează o cantitate mare de spumă în timpul spălării este cu sulfați. Acest șampon spală vopseaua de pe păr, usucă firele, accelerează procesul de poluare și poate provoca diverse alergii.

 

Să descoperim împreuna care sunt principalele beneficii ale șamponului fără sulfați.

 

       Menține intensitatea culorii părului vopsit, pe când cele cu sulfați o spală;

       Ingredientele naturale de curățare se spală ușor de pe păr și scalp fără a perturba stratul protector al epidermei;

       Nu provoacă reacții adverse, iritații și alergii;

       Dacă ați recurs la o procedură de îngrijire a părului cu keratină, atunci trebuie să vă spălați părul doar cu șampoane fără sulfați, deoarece acest lucru va păstra efectul procedurii;

       Compoziția naturală vindecă părul, regenerează structura afectată și saturează fibra capilară cu substanțe utile.

 

Dezavantajele  șampoanelor fără sulfați

După cum știm, fiecare procedură și produs are dezavantaje sale:

       Șampoanele fără sulfați nu pot curăța complet reziduurile de silicon. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care utilizează în mod activ produse de styling. Când vă spălați părul, un astfel de șampon nu este capabil să înlăture reziduurile  de lac sau gel;

       Nu reușesc, de asemenea, să combată apariția mătreții;

       Pentru a curăța părul gras, șamponul fără sulfați va trebui aplicat de mai multe ori, ceea ce implică un consum mai mare de produs;

       Produce o cantitate minimă de spumă. De aceea este necesar să distribuiți produsul pe toată lungimea și să plasați părul sub fluxul de apă pentru câteva secunde.

Ai grijă se tine și sănătatea părului tău!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro