Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Participare valoroasă la "Căluţul de fildeş"

Graţie premiilor generoase în bani oferite de sponsorul turneului, deputatul Mihai Tudose, ediţia a 5-a a turneului de şah "Căluţul de fildeş" a reunit la Brăila un număr record de participanţi, 53 de la 16 cluburi, din 13 oraşe.

La start s-au aliniat 14 medaliaţi de la naţionalele din acest an, dar şi concurenţii tradiţionali, cei care întotdeauna s-au numărat printre protagoniştii competiţiei: bucureşteanul Andrei Dolana de la Clubul Central de Şah, Daniel Tomescu, un sportiv din Piatra Neamţ, care este legitimat la clubul organizator, "Orizont 64", Ionuţ Coticeru de la "Micul Prinţ", precum şi sibianul Alex Codreanu.

Prezent la festivitatea de deschidere, deputatul Mihai Tudose a punctat: "Fac eforturi pentru a crea condiţii bune de participare, premii atrăgătoare competitorilor şi mă bucur că eforturile mele au avut ecou. An de an văd că la acest turneu de Grand Prix vin foarte mulţi şahişti, campioni şi vicecampioni naţionali şi că disputele pentru podium au fost întotdeauna foarte tari. Este un «festival» al jocurilor minţii pentru copii şi această tradiţie se va respecta la Brăila".

La rândul său, câştigătorul ultimelor două ediţii, bucureşteanul Andrei Dolana, a ţinut să menţioneze cu acest prilej faptul că turneul "Căluţul de fildeş" este una dintre cele mai puternice competiţii juvenile din România.

"Vin cu mare plăcere la acest turneu pentru că ştiu că premiile sunt garantate, iar valoarea competitorilor ridicată. Se vede că domnul deputat Mihai Tudose a practicat acest sport, numai aşa se explică eforturile pe care le face acum ca să ne ofere, la Brăila, condiţii optime de joc şi premii stimulative", a spus Andrei Dolana.

După primele 5 runde, în clasamentul general provizoriu, primul loc este deţinut de bucureşteanul Andrei Dolana cu 5 puncte, pe poziţia a doua, cu 4 puncte şi jumătate, se află Cosmin Vasiliu din Focşani, după care urmează patru şahişti cu câte 4 puncte, Tudor Tomescu (Orizont 64), Ionuţ Coticeru (Micul Prinţ), Alex Codreanu (Sibiu) şi Ciprian Comşa (Bucureşti).
Categorie articol: 

Comentarii