Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parohia “Cuvioasa Parascheva” a donat 10 tablete elevilor de la Şcoala “Alexandru Ioan Cuza”

• alte 10 tablete vor fi donate elevilor merituoşi, dar fără posibilităţi materiale, de la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci” • parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos au donat 350 de tablete elevilor necăjiţi, pentru desfăşurarea cursurilor online •în toată ţara, Biserica a donat, până în acest moment, 4.470 de tablete şi telefoane performante, în valoare de 2,6 milioane de lei 

 

Sprijin necondiţionat pentru elevii brăileni ai căror părinţi nu le-au putut cumpăra câte o tabletă sau un telefon performant necesar participării la cursurile online.

Astfel, la îndemnul ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, zilele acestea, Parohia “Cuvioasa Parascheva” din Brăila a oferit, prin intermediul preotului paroh Stan Ştefan, zece tablete elevilor fără posibilităţi materiale de la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza”, necesare activităţilor de învăţare online. Propunerile au fost făcute de directorul şcolii, prof. Magdalena Cotlerenco, şi de profesorul de religie Mihai Iacob.

“Aceasta este doar una dintre acţiunile filantropice desfăşurate de parohia noastră. Vom mai oferi, în zilele următoare, alte zece tablete elevilor de la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”. Parohia “Cuvioasa Parascheva” are în grijă cele două şcoli brăilene cu care colaborăm foarte bine. Anul trecut, şase elevi de la Colegiul “Murgoci” veneau la aşezământul bisericii noastre şi ofereau consultaţii gratuite pentru 15 elevi de la Şcoala nr. 9 “Anton Pann”, cărora le predau ore de română şi de matematică”, ne-a spus părintele paroh.

La nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, au fost donate 350 de tablete şi dispozitive electronice necesare desfăşurări orelor online, în special elevilor din anii terminali (clasele a VIII-a şi a XII-a), la iniţiativa Părintelui Arhiepiscop Casian.

La nivelul întregii ţării, Biserica a oferit sprijin în valoare de 4,3 milioane euro în toată perioada stării de urgenţă declarate din pricina pandemiei.

De data aceasta, eforturile parohiilor din întreaga ţară şi ale organizaţiilor bisericeşti s-au îndreptat către sprijinirea copiilor care urmează cursuri online (la distanţă) şi a cadrelor didactice din comunităţilor dezavantajate.

Iată comunicatul dat publicităţii, ieri, de Biroul de Presă al Patriarhiei Române: 

Patriarhia Română susţine iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării, de a oferi tablete sau alte dispozitive electronice elevilor şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, prin Proiectul “Alege Şcoala!” al Patriarhiei Române şi prin intermediul eparhiilor din ţară şi din Diaspora română, care s-au alăturat acestui demers, în măsura posibilităţilor actuale. Până în prezent, la nivelul Patriarhiei Române au fost oferite 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice în valoare totală de 2.661.852 lei, astfel: prin Proiectul “Alege Şcoala!” - 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei; prin intermediul eparhiilor - 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei. Totodată, în contextul în care toate unităţile de învăţământ au fost închise din cauza pandemiei, Patriarhia Română a oferit elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina şcolară Religie, parte a trunchiului comun în Planurile-cadru pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal, prin emisiunea Ora de Religie, realizată de TRINITAS TV, cu sprijinul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale”.
Categorie articol: 

Comentarii