Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii Sabau si Sandu nu reprezinta o pierdere pentru PNL

Cei doi parlamentari de Braila trecuti la PLD nu sint o pierdere pentru PNL. Este declaratia liderului liberal Ludovic Orban, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Braila, la finele saptaminii trecute. Dupa ce senatorul Dan Sabau si deputatul Gabriel Sandu au dezertat din rindurile PNL, care i-a facut parlamentari, si au trecut in barca si in partidul lui Theodor Stolojan, conducerea liberala a ajuns la concluzia ca acestia oricum nu mai reprezentau de mult judetul, in forul legislativ, si ca nu fac doi bani. Mai mult, Orban a vorbit despre "parasutarea" lui Gabriel Sandu, un om de afaceri de la Mizil, pe listele PNL Braila, de parca nu partidul sau ar fi facut acest lucru. Mai mult, Ludovic Orban a explicat ca dezertorii si-au pierdut de mult sprijinul organizatiilor din care faceau parte. Declaratiile liderului liberal au fost cu atit mai jenante, cu cit centrul l-a sprijinit pina in ultimul moment pe Dan Sabau, in tentativa lui de a impiedica alegerile, la nivelul organizatiei judetene PNL Braila.
"Si-au pierdut sprijinul organizatiilor care i-au promovat in parlament atit domnul Dan Sabau, cit si domnul Gabriel Sandu si au uitat obligatiile fata de cetatenii din judet. Unul a preferat sa se duca medic chirurg la Sibiu, urmindu-si cariera profesionala, iar cel de-al doilea oricum a fost parasutat din judetul Prahova in mod fortat la Braila, nu a avut nici o legatura cu acest judet si, ca atare, nu mai avea absolut nici o sansa de a fi reales. A fost parasutat de Stolojan, el a facut listele de candidati, la momentul respectiv, si asa se si explica de ce a tradat electoratul care l-a trimis in Parlament", a spus, senin, Orban.

"Noi am si solicitat in CNC-ul Aliantei sanctionarea viceprimarului Vasioiu"

Acesta a mai declarat ca marea greseala s-a facut in urma cu citiva ani, cind Sabau a fost instalat in functia de presedinte PNL nu prin vot, ci printr-o decizie de la centru, de numire in functie: "In Braila, a fost tulburata viata organizatiei din momentul in care s-a facut fuziunea cu ApR si, fara sa existe un vot legitim, s-a hotarit pe hirtie de la nivel central ca, la Braila, presedintele este de la ApR. Aici s-a creat prima fractura importanta la nivelul organizatiei. Apoi, a fost dizolvata organizatia, intr-un mod ciudat, pentru a-l avantaja pe Sabau, sa-si faca el interimatul pe care-l vrea. Ceea ce este esential este ca, imediat dupa Congres, sa aiba loc conferinta judeteana, sa se aleaga o conducere legitima care sa refaca structurile PNL acolo unde au fost afectate. Sa stiti ca domnul Cibu a solicitat de mai mult de un an o data pentru desfasurarea alegerilor in organizatia judeteana PNL, dar conducerea centrala, din cauza diferitelor interese care existau pe moment, nu accepta datele respective. A fost incalcat inclusiv statutul, pentru ca acolo scrie clar ca alegerile, in cazul in care se vacanteaza conducerea, trebuie organizate in maximum trei luni. De asemenea, exista un articol in statut care spune ca in maximum un an de la organizarea Congresului trebuie facute toate conferintele judetene".
Intrebat fiind ce stie despre modul in care functioneaza Alianta la Braila, liderul liberal a spus ca aceasta merge exact la fel cum merge la nivel national. El a precizat ca are cunostinta de faptul ca PD-ul i-a retras sprijinul politic primarului Constantin Cibu, dar nu i se pare o mare pierdere, dat fiind ca edilul-sef oricum nu are nevoie de sprijinul democratilor: "Principalul adversar al domnului primar Cibu este vocea cea mai autorizata in materie de primarie a PD, viceprimarita Daniela Vasioiu, care se comporta lamentabil fata de colegul si partenerul de Alianta. Noi am si solicitat in CNC-ul Aliantei sanctionarea ei, iar ei au venit sa se plinga ca vrea primarul sa o schimbe, si ca sa nu fie lasata sa o schimbe din functie. Oricum, sanctionarea ei poate fi facuta doar de catre PD, pentru ca este membru al acestui partid. Dupa parerea mea, PD-ul trebuia sa o schimbe din functie si asta s-a discutat in Alianta, dar evident ca PD isi protejeaza omul".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii