Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii Pro România vor schimbarea legii după atacul din Brăila asupra baschetbaliştilor americani

• asta a anunţat Victor Ponta, copreşedintele Pro România, în cadrul vizitei sale la Brăila • acesta susţine că Emilia Meiroşu a stat de vorbă că asociaţiile care îi reprezintă pe poliţiştii ieşiţi la pensie, care i-au semnalat o lacună legislativă ce ar trebui corectată • Ponta susţine că legea este destul de neclară în privinţa restricţiilor privind portul de arme albe pe stradă, lucru pe care parlamentarii Pro România vor încerca să îl îndrepte printr-un amendament

 

Aflat recent în vizită la Brăila, Victor Ponta, copreşedintele Pro România, a comentat cazul atacului asupra baschetbaliştilor americani care au fost înjunghiaţi în timp ce se aflau la o terasă din oraşul nostru. Deputatul a afirmat că astfel de evenimente sunt nefericite şi că parlamentarii au datoria să se asigure că legile sunt cât mai clare pentru a ajuta la preîntâmpinarea unor situaţii de acest gen. Acesta susţine că după incident, deputatul brăilean Emilia Meiroşu a studiat problema, a discutat cu reprezentanţii asociaţiilor poliţiştilor ieşiţi la pensie, care i-au semnalat o serie de lacune legislative, dar care ar putea fi corectate. Proiect pe care Pro România şi-l asumă.

“Plecând de la evenimente nefericite putem să luăm măsuri ca în viitor lucrurile să meargă mai bine. Emilia Meiroşu, deputatul nostru Pro România de Brăila, după acel caz care a ajuns în toată presa cu baschetbaliştii care au fost atacaţi cu cuţitul aici în Brăila - deşi e un lucru care se întâmplă peste tot şi e foarte rău că se întâmplă -, a discutat cu foşti poliţişti, cei din asociaţiile care îi reprezintă pe poliţiştii aflaţi la pensie şi ne-au semnalat un lucru pe care altfel nu îl ştiam. Anume că, odată cu modificările legislative a rămas o lacună. Conform legii actuale, poţi să umbli foarte bine pe stradă cu cuţite, cu săbii, cu ce vrei tu. Adică s-a restricţionat portul de arme albe doar la evenimente publice, nu ştiu, nu poţi să mergi la stadion sau în mijloace de transport în comun. Dar dacă te plimbi pur şi simplu pe stradă cu săbiile şi cu cuţitele, Poliţia nu poate să îţi facă nimic. Noi ne supărăm pe poliţişti că nu-i combat pe cei care fac astfel de lucruri, dar a rămas o lacună în lege. M-am uitat şi eu aşa ca fost procuror şi profesor de drept penal, peste propunerea pe care au întocmit-o aceşti poliţişti. Îi mai dăm o ultimă formă şi o vom semna toţi parlamentarii Pro România, o depunem ca amendament la Legea 286”, a declarat Ponta.

Sursa citată a adăugat că este ideal să poţi preveni anumite fapte, lucru pe care reprezentanţii partidului său vor încerca să îl pună în operă.

“Poate că de la o nenorocire putem să facem o modificare legislativă ca în viitor Poliţia să poată să combată aceste fenomene care există, repet, nu doar în Brăila, în toată ţara”, a conchis sursa citată.
Categorie articol: 

Comentarii