Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii de Braila - satui de mirosul de rahat din oras

Parlamentarii braileni sint la fel de deranjati de mirosurile degajate de mizeria produsa de "Complexul de Porci Braila" SA al omului de afaceri brailean Gheorghe Caruz ca si restul cetatenilor, de altfel. Desi nu se sfiesc sa isi exprime deschis parerea, in termeni nu prea magulitori, despre mirosul de rahat care "inmiresmeaza" zilnic Braila, alesii nostri sint nevoiti sa declare ca, pina cind nu ii expira lui Caruz termenul acordat de minister, pina cind poate face investitii destinate protectiei mediului, nu se pot lua masuri impotriva acestuia, oricit de mult ne-am dori-o cu totii.
Astfel, senatorul Aurel Simionescu s-a aratat de parere ca autoritatile ar trebui sa stea cu ochii in permanenta pe Caruz, sa vada ce anume face din investitiile pe care ar trebui sa le deruleze: "Aceasta derulare investitionala e de discutat. Eu nu stiu ce a facut sau ce nu a facut pina acum acolo. Trebuie ca cei de la Mediu sa mearga in permanenta sa vada ce face el acolo, sa vada ce se intimpla. Trebuie sa ne lamurim foarte bine. Eventual sa vina inspectori din afara Brailei, de la Garda de Mediu, sa faca masuratori, sa ia probe, sa ne lamurim o data si o data".
La rindul sau, deputatul PD Horia Vasioiu s-a aratat de parere ca daca afaceristul Caruz nu duce la indeplinire programul investitional pe care ar trebui sa il finalizeze in 2011, atunci ar trebui ca ferma acestuia sa fie "rasa": "Mirosul din oras vine clar de acolo. El trebuie sa faca ce s-a angajat sa faca. Stiu ca are niste proiecte de facut si daca le face, teoretic, ar trebui sa nu mai miroasa asa, dar daca nu face nimic, ar trebui ras cu ferma cu tot. Legea isi va spune cuvintul".
In ceea ce il priveste, deputatul PSD Mihai Tudose este indignat de faptul ca Gheorghe Caruz nici macar nu recunoaste ca mirosul pestilential din oras vine de la ferma lui de porci. Acesta crede ca este nedemn ceea ce face afaceristul, si anume ca ameninta ca va lasa oamenii care lucreaza la ferma respectiva fara locuri de munca, daca mai este supus presiunii: "Nu se poate sa ai tupeul sa zici ca miroase a rahat de porc de la gaina pe care o are tanti Marghioala in curte. Macar sa fie sincer. Sa faca investitiile alea. Ca eu nu cred in minuni. Adica nu faci nimic, timp de nu stiu citi ani, si apoi, in noaptea dintre 31 decembrie 2010 si 1 ianuarie 2011, mirosul va disparea ca prin minune. Macar sa aiba bunavointa ca, intre timp, sa faca ceva, ca miroase din ce in ce mai tare. Si mi se pare la fel de aberant ca specialistii sustin ca mirosul nu e poluant. Pai nu o fi facind gaura in stratul de ozon, dar de nasurile si stomacurile noastre nu zice nimeni nimic?". La rindul sau, deputatul PSD Alin Teodorescu a precizat ca, pina in 2011, nu putem decit sa induram mirosul de rahat de porc. Acesta recunoaste insa ca si Caruz ar putea face curatenie mai des pe acolo: "Nu avem ce sa ii facem. Nici unul dintre abatoarele din tara nu era conform normelor UE si au fost gratiati, unii trebuie sa modernizeze pina in 2009, altii pina in 2010, cel mai lung termen e pina in 2013. Au fost date termenele in functie de capacitatea fermelor. Iar Caruz a primit pina in 2011, ca e mare. Macar de ar face ceva. Sa nu mai lase gunoiul sa stea in aer liber atita timp, sa spele mai des pe acolo. Daca in 2011 se constata ca nu a facut nimic, atunci risca o amenda penala de proportii".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii