Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii de Braila nu se grabesc sa-si depuna declaratiile de avere

Nu sint prea grabiti in a-si intocmi declaratiile de avere, desi termenul legal a fost deja depasit. Mai mult de jumatate dintre parlamentarii de Braila inca nu au publicate, pe site-ul Camerei Deputatilor, respectiv, al Senatului, declaratiile de avere pe anul 2006, care trebuia depuse si date publicitatii pina la finele lui decembrie. Din cei sapte parlamentari locali, doar trei au catadicsit sa-si indeplineasca aceasta datorie legala, iar declaratiile lor de avere arata ca nu s-au imbogatit prea mult, in anul care a trecut. Ei au mai scapat de cite un credit, si-au mai vindut o masina, si au cumparat doua, dar, in mare, nici unul nu se poate mindri cu mari bogatii. Iata, insa, si situatia celor trei parlamentari ale caror declaratii de avere apar pe site-ul Parlamentului:
* Deputatul PSD Mihai Tudose a intrat in noul an cu o avere declarata care cuprinde: un apartament a carui valoare a estimat-o la 85.000 RON, un autoturism Mercedes (an de fabricatie 2001), si unul Audi, in leasing, (an de fabricatie 2003) si o colectie filatelica in valoare de 30.000 euro. La veniturile familiei, parlamentarul a trecut, pe linga indemnizatia sa de deputat, care a insumat 46.953 RON, in anul 2006, suma incasata de sotia sa, ca si consultant marketing la SC AKMA Consulting Braila, totalizind 15.000 RON. Pe de alta parte, in 2006, deputatul PSD a mai cistigat 10.000 euro, de pe urma vinzarii unui autoturism. Comparativ cu declaratia de avere data la finele lui 2005, familia Tudose a "pierdut" un Peugeot, si s-a ales cu cele doua autoturisme amintite si, in plus, a scapat de datoria de 5.000 euro aferenta leasingului catre firma Porsche Leasing Bucuresti. De asemenea, la finele lui 2005, parlamentarul mai avea de incasat dividende in valoare de 1,320 miliarde ROL.
* In ceea ce-l priveste pe deputatul PD Horia Vasioiu, la finele lui 2006, familia acestuia avea in proprietate, potrivit declaratiei sale de avere, un apartament in valoare estimata de 54.624 RON si un spatiu comercial in valoare de 16.700 RON, un autoturism Cielo, achizitionat in 1995, bijuterii din aur si pietre pretioase in valoare de 7.500 euro, primite mostenire, la fel ca si platourile din argint de circa 2.500 euro, ca si piesele de mobilier in valoare de 6.000 euro. Pe de alta parte, deputatul are de achitat credite in valoare totala de 10.562 euro, la o banca si o societate de leasing.
Veniturile familiei in 2006 au cuprins indemnizatia lui Vasioiu, in suma totala de 42.781 RON si indemnizatia de viceprimar a sotiei, in suma de 30.488 RON.
Comparativ cu finele lui 2005, parlamentarul democrat se poate mindri cu faptul ca a scapat de un credit de 1300 euro.
* Deputatul PNL Gabriel Sandu a trecut in declaratia de avere data la finele lui 2006 un teren agricol de 3 ha, aflat in localitatea Mizil, din care ii apartine jumatate, un apartament in valoare de 49.483 RON, din care detine 50% si o casa de locuit, de 407.782 RON, din care poseda tot o cota-parte de 50%, plus indemnizatia de parlamentar, care a insumat anul trecut 42.781 RON. In rest, deputatul liberal, care, acum circa doi ani, la venirea sa in Braila, se declara om de afaceri, nu detine absolut nimic. Drept este ca nu are nici datorii, potrivit celor trecute in declaratia de avere. Daca ar fi sa comparam cu declaratia data la finele lui 2005, se poate constata ca parlamentarul liberal a scapat de datoriile de 10.000 de euro de la o banca, aferente platii apartamentului din Mizil.
In ceea ce-i priveste pe ceilalti parlamentari de Braila, Dan Sabau (senator PLD), Aurel Simionescu (senator PSD) si Daniela Buruiana (deputat PRM), potrivit site-urilor Camerei Deputatilor si Senatului, ei nu si-au actualizat declaratiile de avere din ianuarie-februarie 2006, iar deputatul PSD Alin Teodorescu, din 6 mai 2005.
Contactat telefonic, Dan Sabau ne-a declarat ca nu a depus documentul, dat fiind ca nu s-a mai facut o campanie agresiva, ca in 2005, pe aceasta tema, si a omis. El ne-a precizat ca nu sint mari schimbari, fata de declaratia din 2005, si ca a vindut "niste masini". Aurel Simionescu ne-a explicat ca a avut de adunat date privind cistigul total pe 2006 de la Institutul National de Administratie si Universitatea Constantin Brincoveanu, de unde obtine diverse venituri si, in zilele urmatoare, va completa declaratia de avere. In ceea ce-l priveste, Alin Teodorescu ne-a spus ca a depus declaratia de avere pentru anul 2006 luni, insa mai dureaza citeva zile, pina este publicata pe site.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii