Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii braileni sustin asaltul Prefecturii Braila asupra Primariei Galati

Parlamentarii braileni sustin in totalitate decizia prefectului Nicolae Mitroi de a cere municipalitatii galatene revocarea tuturor certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire emise pentru blocurile ridicate in cartierul Siret. Amintim ca, la inceputul acestei luni, prefectul Nicolae Mitroi a dat administratiei galatene 30 de zile la dispozitie pentru a-si retrage de bunavoie actele emise pentru aceasta zona, altfel urmind a demara procedurile legale privind contestarea in instanta a legalitatii actelor respective. Asa cum se arata in adresa cu nr. 201/11 ianuarie 2007, inaintata de Prefectura Braila Primariei Galati, este vorba de 6 certificate de urbanism si, respectiv, 6 autorizatii de construire emise cu incalcarea principiilor teritorialitatii. Gestul ferm facut de catre Prefectura Braila a fost vazut cu ochi buni de catre parlamentarii braileni care au promis ca vor sprijini cum vor putea demersul institutiei brailene.
Senatorul PLD Dan Sabau: "In contextul in care chiar eu am cerut la inceputul mandatului retrocedarea acestui teren luat prin rapt de catre galateni in timpul administratiei Nastase, nici nu mai e cazul sa fiu intrebat daca sustin actul Prefecturii. Va avea tot sprijinul meu. Mi se pare un furt pe fata ce s-a intimplat acolo si care trebuie oprit. Mi se pare corect cum a procedat prefectul si il sustin".
Senatorul PSD Aurel Simionescu: "Este un demers normal. In conditiile in care, deocamdata, administratia galateana nu a dat dovada de nici o intelegere, asta era singura cale pe care putea actiona prefectura Braila. Daca nu va da raspuns nici solicitarii Prefecturii, atunci va suporta consecintele".
Deputatul PLD Gabriel Sandu: "In timpul administratiei Nastase s-a furat o parte din terenul Brailei. E normal ca acum sa se incerce recuperarea lui. Galatiul trebuie sa plateasca taxe la Vadeni daca vor sa isi mute oamenii acolo. Asa mi se pare normal. Chiar o sa fac o interpelare pentru a sustine demersul prefectului Mitroi care a procedat foarte bine. Chiar daca ministrul Victor Dobre e galatean trebuie sa procedeze conform legii".
Deputatul PSD Mihai Tudose: "Demersul Prefecturii e unul legal, necesar. Prefectul e garantul respectarii legalitatii actelor administrative in judet. Asta e treaba Prefecturii, care va beneficia de tot sprijinul parlamentarilor social - democrati. Mi se pare corect ce se intimpla. Sint curios ce va raspunde Galatiul, daca va raspunde ceva".
La rindul sau, prefectul Nicolae Mitroi, desi aflat in concediu de odihna, ne-a precizat ca pina la trecerea celor 30 de zile de la momentul inaintarii solicitarii nu va face nimic, ci va astepta sa vada raspunsul primariei Galati, care spera sa fie unul de bun - simt totusi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii