Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii braileni nu ar spune "nu" unei aliante cu PNG

Parlamentarii braileni se declara destul de rezervati in privinta unei eventuale aliante cu PNG, la alegerile din 2008. Cu toate acestea, nici unul dintre cei intervievati nu elimina definitiv posibilitatea unei astfel de aliante. Astfel, senatorul PNL Dan Sabau ne-a declarat ca, daca este cazul, partidul pe care il reprezinta se poate alia cu orice formatiune politica cu doctrina comparabila sau compatibila cu a PNL. Context in care, la fel de bine, s-ar putea alia si cu PNG: "Deocamdata, PNL este intr-o alianta cu PD si intr-o coalitie cu PRM si UDMR. Politic, se poate face alianta cu orice partid cu doctrine comparabile. Dar fara variantele extremiste. In rest, orice e posibil. Depinde numai de context".
La rindul sau, deputatul PD Horia Vasioiu ne-a explicat ca, cel putin din punctul sau de vedere, nu prea vede cum ar putea PNG intra in Parlament. Cu toate acestea, democratul brailean nu neaga nici o posibila alianta, daca ar fi cazul: "In mod sigur, acum nu se pune problema de nici o alta Alianta in afara de cea pe care o avem, cu PNL. Trebuie sa ne mai gindim si la faptul ca sondajul are o marja de eroare de 3%. Daca o scadem pe asta din cele 6 procente obtinute acum de PNG, nu prea ne mai iese un posibil partid parlamentar. Dar, mai stii, poate cistiga PD peste 50% si nu mai avem nevoie de nici o alianta. Nu pot sa zic acum ce ar putea fi peste doi ani, teoretic se pot face orice fel de aliante. Vom vedea atunci".
In ceea ce il priveste pe deputatul PSD Mihai Tudose, acesta ne-a declarat ca, personal, nu respinge nici o alianta atunci cind e vorba de binele tarii: "Cind e vorba de guvernare in numele si spre binele tarii nu resping nici o alianta. Este vorba de atins niste obiective, iar cind mai multi oameni au aceleasi obiective ei se aliaza, si ei fac guvernarea. Acum oricum e prea devreme sa faci pronosticuri despre cine si cu cit o sa iasa la alegeri. Noi vorbim acum despre un fel de rezultat la pauza. Rezultatul final se va vedea la alegerile din 2008".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii