Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parlamentarii braileni au incredere in Legea ANI

Cu o singura exceptie, parlamentarii de Braila sint multumiti de faptul ca, in sfirsit, ieri, a fost votata in unanimitate, in Senat, Legea ANI. Acestia considera ca legea era necesara, mai ales in contextul in care ea era solicitata imperativ de catre Uniunea Europeana. Singurul care nu e foarte incintat de aceasta lege, este deputatul PLD, Gabriel Sandu, care se teme ca ea ar putea fi folosita ca instrument de represalii politice: "Atita vreme cit avem alte organisme si alte legi care se ocupa de asa ceva, nu vad de ce trebuie sa facem exces de zel. In Europa nu exista asa ceva, dar noi trebuie sa fim mai catolici decit Papa. Tare imi e, ca la noi, asa cum sintem obisnuiti, aceasta lege sa nu fie folosita pentru razbunari politice. Sper sa functioneze asa cum s-a dorit si nu asa cum preconizez eu".
Pe de alta parte, senatorul PSD, Aurel Simionescu, ne-a declarat ca, din punctul sau de vedere, aceasta lege trebuia adoptata mai de mult, insa e bine ca s-a facut acest lucru si acum: "Ce a aparut nou in lege e faptul ca fac obiectul ei, in plus de cei mentionati pina acum, si conducatorii de federatii si confederatii sindicale. O alta modificare e ca s-a marit procentul acela de 2% - pentru care puteai sa fii cercetat, daca aparea ca discrepanta intre ceea ce declarai tu si ce aveai de fapt, la 10%, dar nu mai putin de 10.000 de euro. In rest, este cea mai severa lege de acest gen din Europa si e posibil sa mai sufere modificari pe parcurs. Dar acum e bine ca s-a votat si asa".

"Era necesara o clarificare a situatiei politicienilor si a celorlalti vizati de legea ANI"

La rindul sau, senatorul PLD Dan Sabau a precizat ca intotdeauna a fost de parere ca o astfel de lege este absolut necesara: "E o lege europeana pentru Romania iar noi, romanii, avem nevoie de ea pentru a ne integra in Uniune asa cum trebuie. E o lege care va contribui la abolirea coruptiei, si a solutiilor negre adoptate de unii pentru a se descurca. Sint foarte multumit ca in sfirsit s-a votat.
De aceeasi parere s-a aratat si deputatul PD Horia Vasioiu care a tinut sa sublinieze ca desi legea a iesit din Camera Deputatilor mutilata, e mai bine ca s-a votat acum, decit niciodata: "In sfirsit, a saptea zi dupa scripturi, s-au gindit si ei sa voteze aceasta lege. Nu mai conteza cum a iesit din Camera Deputatilor, ca m-am mai plins in legatura cu asta, dar bine ca s-a votat si acum. Acesta a fost un angajament al Romaniei fata de UE si am reusit sa ne tinem de el".
In ceea ce il priveste, deputatul PSD, Mihai Tudose, considera ca aceasta lege era necesara si ca a iesit pina la urma intr-o forma destul de buna: "De retinut ca atunci cind e musai sa se faca ceva, pot vota toti in unanimitate. Deci daca se vrea, se poate. Trecind peste asta, cred ca legea era necesara, pentru ca era necesara o clarificare a situatiei politicienilor si a celorlalti vizati de legea ANI. Eu o privesc cu ochi buni si sint multumit ca exista, pentru ca astfel se va termina cu acuzele nefondate adresate tuturor, ca "nu stiu ce fac unii cu banii" sau "nu stiu cum obtin banii". Asa se poate verifica clar si nu mai pot fi bagati toti in aceeasi oala. Eu m-am saturat sa se tot intimple asa".
Si deputatul PRM Daniela Buruiana s-a aratat multumita de faptul ca legea ANI a fost votata in unanimitate: "E foarte bine ca s-a votat. Pe mine nu ma afecteaza cu nimic. Poate pe altii, dar eu ma bucur ca s-a votat".
Categorie articol: 

Comentarii