Mergi la conţinutul principal

Parintii si bunicii prescolarilor, educati de consilierii scolari

Ieri, in cadrul celei de-a treia editii a "Saptaminii carierei" au avut loc mai multe activitati, atit in scolile brailene cit si la sediul Centrului Judetean de Asistenta Psihopedagogica (CJAP).
Evenimentele au inceput la sediul CJAP cu o activitate dedicata parintilor prescolarilor, ce a avut ca tema "Descopera-ti copilul".
Tema activitatii a fost intoarsa pe toate partile de consilierul scolar, profesor Paula Gheorghiu. Alaturi de consilierul educativ au mai fost prezenti logopedul Maria Ilie si profesorii psihologi Elena Albu si Cristina Nazare.
Grupurile de parinti si, in unele cazuri, de bunici, prezente la activitate au fost de la Gradinita nr. 11 - insotite de educatoarea Aurelia Urse - si de la Gradinita nr. 14 - alaturi de directorul Mariana Pauna.
Activitatea a avut ca scop familiarizarea participantilor cu insusirile individuale ale prescolarilor. Consilierul scolar a prezentat metode si caracteristici care sa-i ajute pe adulti in educarea propriilor copii.
Ora destinata actiunii s-a concretizat intr-o prezentare in Power Point si o dezabatere pe marginea subiectului prezentat.
"Am propus o activitate specifica prescolarilor, deoarece consideram ca drumul spre o cariera de succes poate fi conturat de la cea mai frageda virsta", a subliniat consilierul scolar, profesor Paula Gheorghiu.
Parintii au invatat, ieri, ca generozitatea micutilor lor nu apare spontan, ci ea trebuie invatata, ca trebuie sa-si ajute copiii sa se descurce singuri in situatiile in care trebuie sa imparta cu amicii sai o jucarie, ca trebuie sa-i stimuleze dupa orice reusita, insa nu intrecind masura.
Consilierul Paula Gheorghiu a pus accentul pe necesitatea unei educari a parintilor, motivind ca fiecare copil isi alege un model in viata care, de multe ori, se dovedeste a fi parintele.
Din acest an, in cadrul CJAP functioneaza un cabinet pentru consilierea prescolarilor cu sediul la Gradinita nr. 14. Cabinetul a fost infiintat la propunerea directorului CJRAE, Valerica Danaila.

Parintii - factorul hotaritor in alegerea carierei

Majoritatea elevilor din clasa a XII-a isi aleg cariera, facultatea pe care vor sa o urmeze, in urma presiunilor facute de parinti si familie. Abilitatile si talentele lor conteaza mai putin in aceasta alegere, pentru ca ei nu si le-au descoperit inca. Aceasta a fost concluzia mesei rotunde cu tema "Eficacitate si eficienta in alegerea traseului profesional" organizate, ieri, la Colegiul "Murgoci".
La actiune au participat elevii clasei a XII-a D a Colegiului "Murgoci", discutiile fiind moderate de profesoara Rodica Popa. Ei au discutat despre ce inseamna eficacitate si eficienta, despre semnificatia cuvintului succes si importanta acestuia. Profesoara Rodica Popa le-a explicat apoi ca o cariera nu inseamna numai alegerea unei facultati. Alegerea facultatii este doar o etapa in care se pregatesc pentru viata si ca ei ar trebui sa faca un exercitiu de imaginatie sa-si "vada" viata dupa ce vor termina studiile. In alegerea carierei, teoretic, ei trebuie sa aiba in vedere punctele lor tari, factorii individuali si factorii sociali, insa de cele mai multe ori sfatul parintilor este hotaritor. Astfel, ajung si copiii sa considere ca asa este cel mai bine, cum au spus parintii.

CASETA

"Saptamina Carierei" continua

Astazi, in cadrul "Saptaminii Carierei" va continua seria actiunilor menite sa orienteze cariera elevilor din clase terminale.
Intre ora 09.00 - 15.00, la sediul Centrului Judetean de Asistenta Psihopedagogica (CJAP) are loc "Ziua Portilor Deschise", o activitate realizata in colaborare cu Politia Romana. Grupurile tinta sint elevii claselor a XI-a si a XII-a din toate liceele si grupurile scolare din Municipiul Braila, din Ianca, Insuratei si Faurei.
De la ora 12.00, la Grupul Scolar "Edmond Nicolau", elevii clasei a XII-a asista la actiunea cu tema "Cariera acum", iar de la ora 13.00, la Grupul Scolar de Prelucrare a Lemnului "C-tin Brincusi" tema propusa este "Pasi in decizia pentru cariera".
La Faurei, de la ora 14.00, in incinta Grupului Scolar "G. Vilsan" se realizeaza o masa rotunda cu tema "Optiuni in cariera", la care participa cadre didactice de la Universitatea "C. Brincoveanu".
Incepind cu ora 15.00, la Grupul Scolar "N. Oncescu" din Ianca, elevii claselor a XII-a si a XIII-a din Sutu, Mircea Voda, Perisoru si Bordei Verde iau parte la activitatea cu tema "Oameni pentru oameni" si tot la aceeasi ora, la Scoala "M. Sadoveanu", elevii clasei a VII-a participa la activitatea "Sa ne informam de la fosii elevii ai scolii".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro