Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parfum de primăvară la Festivalul Florilor

În acest week-end, Grădina Publică din municipiu a găzduit Festivalul anual al Florilor de Primăvară. Brăilenii au profitat de vremea frumoasă şi au venit în număr mare în parc. Aceştia au admirat florile expuse, dar şi lucrările elevilor de la şcolile de artă din municipiu.
Expoziţia a fost cu vânzare, standurile comercianţilor şi producătorilor fiind luate cu asalt de cei interesaţi. Preţurile au pornit de la 2 lei răsadul de petunie de grădină şi până la 50 de lei pentru aranjamente florale deosebite. "Cel mai bine se vinde muşcata, fiind o floare de sezon. Cred că am vândut în două ore peste 100 de flori. Preţurile diferă în funcţie de specie, mărime, ghiveci", ne-a spus un producător venit tocmai de la Văcăreni, judeţul Tulcea.
"Sunt frumoase toate florile. Eu mi-am cumpărat câteva ornamente pentru balcon. E un lucru bun că această expoziţie se ţine anual, pentru că aşa ne putem înfrumuseţa locuinţele", ne-a spus Elena, o mare iubitoare de flori, care a venit însoţită de nepoţica sa de 6 ani.
Însă, din cauza preţurilor, frumuseţea florilor nu a reuşit să-i cucerească pe toţi cei prezenţi. Nedelea, o pensionară din municipiu, ne-a declarat: "Nu prea mi-a plăcut ce am văzut. Cu ani în urmă, parcă era mai frumos. Sunt mai puţine flori şi sunt şi foarte scumpe, după părerea mea. La pensiile noastre şi la cheltuielile pe care le avem, nu prea îmi permit să plec acasă cu ghivece".
Pe o altă alee din Grădina Mare, Fundaţia "Lumina" şi Asociaţia "Trebuie" şi-au amplasat standuri şi au vândut obiecte hand-made confecţionate de persoanele beneficiare din cadrul centrelor.
Tot pe aleile Grădinii, cei prezenţi au putut admira expoziţia de pictură şi fotografie, lucrări realizate atât de artişti plastici, cât şi de fotografi amatori.
Atmosfera a fost întreţinută de mai multe grupuri şi artişti de muzică populară şi uşoară, de grupuri de preşcolari, precum şi de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila.
În cele trei zile de festival, s-au desfăşurat şi mai multe concursuri. Micuţii s-au întrecut în desene pe asfalt, concurs de triciclete, biciclete şi role, iar la final au fost premiaţi cu numeroase dulciuri.
Şi, ca tabloul de festival să fie întreg, câţiva comercianţi brăileni au încins grătarele, iar micii au sfârâit sub privirile pofticioşilor.

 
Categorie articol: 

Comentarii