Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parcul industrial de la marginea Brăilei prezintă interes pentru investitorii chinezi

în baza unui protocol de colaborare între autorităţile brăilene şi chineze, o delegaţie din Hainan, venită pentru a doua oară la Brăila, şi-a arătat intenţia de a promova potenţialul judeţului nostru la două târguri de investiţii din provincia chineză, care vor avea loc cât de curând

 

Brăila vizitată, din nou, de investitori chinezi. Pentru a doua oară în acest an, municipiul Brăila a fost gazda unei delegaţii de chinezi din provincia Hainan, din care au făcut parte şi oameni de afaceri, interesaţi de mai multe terenuri din judeţul Brăila. Şi chiar dacă nu s-a semnat nimic concret între oficialii din Brăila şi potenţialii investitori chinezii, între cele două părţi există un protocol de colaborare pe termen mai lung prin care se urmăreşte atât promovarea şi dezvoltarea relaţiilor dintre cele două unităţi administrativ-teritoriale cât  şi asigurarea de schimburi şi cooperare în domeniile economic, comercial, ştiintific, tehnologic, cultural, medical şi sportiv. Concret, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Brăila, au fost 7 delegaţi cărora li s-au prezentat oportunităţile de investiţii din judeţul Brăila, cum este şi parcul industrial situat între judeţele Brăila şi Galaţi, care va avea, cât de curând, şi un pod peste Dunăre în apropiere. “Ei doresc să afle mai multe detalii pentru că, în primăvara anului viitor şi în toamnă, au două târguri foarte importante în care se strâng cei mai mari investitori din Regiunea Hainan. Şi ţinând cont că între noi există un protocol de colaborare, toate aceste date ei le vor prezenta acolo ca oportunităţi de afaceri. Ne-au făcut şi nouă o invitaţie. Nu ştiu dacă o să ne ducem dar am spus că o să punem toate documentele pe care le avem la dispoziţie şi Ambasadei noastre şi lor pe un portal, cu schiţe, cu fotografii, astfel încât să le fie mai uşor să ia o decizie”, a declarat preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac. De asemenea, după discuţiile oficiale, şeful CJ Brăila a mai spus că i-au invitat pe chinezi să viziteze şi noua fabrică “Glorious Lighting”, din Brăila, acolo unde tot antreprenori chinezi au investit circa 17 milioane de euro în producţia de corpuri de iluminat.

Amintim că prima vizită pe care au avut chinezii  din provincia Hainan la Brăila a fost în luna mai a acestui an, când autorităţile brăilene s-au lăudat cu potenţialul judeţului, dar şi cu facilităţi fiscale şi idei de investiţii în mai multe zone ale Brăilei. La întâlnirea cu delegaţia chineză a participat şi primarul municipiului Braila, Marian Dragomir.

 
Categorie articol: 

Comentarii