Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parc plin cu gunoaie, la scurt timp după modernizare

• resturi aruncate pe jos într-un spaţiu public destinat copiilor • în ciuda prezenţei camerelor de supraveghere, atitudinea unor cetăţeni rămâne mult sub limita bunului simţ

 

Într-o sesizare primită ieri dimineaţă, o doamnă ne-a semnalat starea deplorabilă în care se afla parcul pentru copii din cartierul Hipodrom, situat lângă fostul cinematograf “Unirea”. Din fotografiile trimise se poate remarca, într-adevăr, mizeria lăsată în urmă de către cei care au ales să se relaxeze în acest spaţiu public. PET-uri goale, doze de suc sau bere, diferite ambalaje de la cornuri sau îngheţate, toate zăceau aruncate pe langă garduri, ori chiar sub coşurile de gunoi amplasate în interior.

“De vină este şi individul needucat!”, ne-a scris brăileanca Andreea C.

După ce administraţia locală a finalizat modernizarea spaţiilor de recreere din oraş, iată că în scurt timp, “răspunsul” unor cetăţeni lasă de dorit.

“Pentru prima dată după amenajare, acest parc arată ca după furtună, deşi nu a bătut nicio pală de vânt. Pet-uri, doze, ambalaje peste tot. Mai mult, covorul anti-traumă este plin de corcoduşe, copiii calcă pe ele. Până după-amiază o să miroasă a ţuică proaspătă,” a mai concluzionat doamna în mesajul trimis.

Se pare că în jurul orei 10.00, când ne-a fost trimisă sesizarea, încă nu apăruse nicio echipă a firmei de salubritate care ar fi trebuit să cureţe/întreţină respectivul parc.

În plus, persoana care ne-a semnalat acestă situaţie, a remarcat şi prezenţa unor camere de supraveghere, care, în opinia acesteia, “ar fi trebuit să surprindă toate aceste acte de lipsă de respect şi educaţie, iar cei în drept să aplice sancţiunile legale. Probabil aceste gunoaie au fost aruncate pe parcursul week-end-ului. Nu era normal ca Poliţia Locală să fie totuşi prezentă în zonă? Dar poate că, fiind week-end, aceştia nu au avut program de lucru...”.

Este regretabil că unii cetăţeni nu înţeleg să folosească un bun sau un spaţiu public în mod civilizat. Fiind departe de ideea de bun-simţ şi educaţie civică, rezultatul este unul aşa cum este cel semnalat mai sus.
Categorie articol: 

Comentarii