Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parada motocicliştilor

Ieri după-amiază, zeci de motociclişti s-au întâlnit cu poliţiştii rutieri, în zona Căpităniei Portului, pornind apoi pe un traseu prestabilit. Scopul întâlnirii a fost acela de a preveni accidentele rutiere în care sunt implicate motociclete. Cei care conduc vehicule pe două roţi au împărţit flyere şoferilor pentru a le reaminti că şi motocicliştii sunt participanţi la trafic.
Întâlnirea dintre poliţişti şi motociclişti a avut loc în cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi conducătorii de motociclete, iniţiată anul trecut de lucrători din cadrul Biroului Rutier.
În jur de 40 de motociclişti au venit ieri, la ora 17.30, în zona Căpităniei Portului Brăila şi au purtat discuţii cu poliţiştii, pe tematica rutieră. Celor prezenţi le-au fost exemplificate evenimente rutiere în care au fost implicaţi motocicliştii, aducându-le în atenţie obligativitatea portului căştii de protecţie atât pentru ei, cât şi pentru pasageri, respectarea limitelor legale de viteză în localităţi şi în afara acestora, viteza excesivă fiind una dintre cauzele principale generatoare de accidente rutiere. Poliţiştii au ţinut să precizeze faptul că la Brăila nu au fost înregistrate accidente grave cu motociclişti, în ultima perioadă, însă le-au exemplificat pe cele de la nivel naţional. În discuţie a fost adus şi cazul motopoliţistul Cristian Georgian Dobrilă, care a ajuns în scaunul cu rotile în urma unui teribil accident produs la Constanţa.
De asemenea, poliţiştii le-au recomandat motocicliştilor să aibă o conduită preventivă în trafic şi să-şi conducă vehiculele pe două roţi fără să pună în pericol siguranţa celorlalţi, fiindu-le interzis să meargă în zig-zag sau să facă drifturi. Pe timpul întâlnirii interactive, poliţiştii le-au atras atenţia motocicliştilor şi cu privire la efectuarea curselor ilegale în municipiu, recomandându-le să evite accelerarea voită a motoarelor, întrucât au mai fost apeluri la 112 prin care cetăţenii s-au plâns de faptul că îi deranjează sunetul motoarelor turate uneori la maxim.

Poliţiştii invitaţi la o plimbare pe motocicletă

Motocicliştii, însoţiţi de poliţiştii rutieri, au pornit apoi pe traseul stabilit - Piaţa Traian, Calea Galaţi, B-dul Dorobanţilor - zona Barieră, întorcându-se pe Calea Călăraşilor, până la Primărie. Cei care circulau cu vehiculele pe două roţi au împărţit pliante şoferilor pentru a le atrage atenţia că şi motocicliştii au dreptul să circule pe şosele. "Un impact frontal chiar şi la 50 km/h poate fi fatal motociclistului. Sub acea cască ai un prieten, nu un concurent" - acestea fiind mesajele pe care motocicliştii le-au transmis şoferilor.
În discuţiile purtate cu poliţiştii rutieri, motocicliştii s-au plâns că au uneori probleme în trafic, ba chiar le-au propus oamenilor legii să le fie pasageri pe vehicul pentru a vedea cu ce se confruntă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii