Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paradă a motoarelor pe străzile Brăilei şi Galaţiului

* vuietul zecilor de motoare a atras atenţia pietonilor, iar mulţi dintre şoferi au salutat cu claxoane demersul motocicliştilor

Aşa cum au anunţat în prealabil, motocicliştii brăileni şi gălăţeni s-au reunit, sâmbătă, 8 mai, în cadrul unei acţiuni menite să atragă atenţia şoferilor şi guvernanţilor asupra drepturilor pe care le au, ca participanţi la trafic. Posesorii de motociclete, membri ai "Comunităţii Moto Brăila-Galaţi", şi-au dat întâlnire pe dig, în dreptul "Apan". S-au adunat acolo peste 50 de motoare, care mai de care mai puternice, unele vopsite în culori vii, moderne, altele nichelate şi cu portbagaj masiv, din piele, în stilul clasic al riderilor americani. În jurul orei 16.15, s-a dat semnalul de plecare, iar coloana s-a pus în mişcare, în zgomotul asurzitor de motoare atât de specific acestui gen de paradă. Lungul şir de motociclete a intrat în Brăila, pe B-dul. Dorobanţilor, a mers pe Calea Galaţi, B-dul. Independenţei şi Calea Călăraşilor, apoi s-a îndreptat spre Galaţi, unde a defilat, de asemenea, pe mai multe străzi principale. Când a fost posibil, la opririle la semafor, motocicliştii au împărţit şoferilor pliante cu următorul conţinut: "Stimate prieten, deşi ne întâlnim zilnic în trafic, doresc să îţi transmit în primul rând respectul meu. Am o mare rugăminte la tine: să transformăm împreună strada, pe care mergem amândoi, din junglă, motiv de nervi şi stres în ceva normal, decent, cu un minim efort de a respecta pe cel din stânga, din faţă, din dreapta şi din spate. Traficul rutier nu este pentru mine o întrecere permanentă cu tine. Să învăţăm împreună că, de cele mai multe ori, regretele sunt tardive şi inutile, iar sub casca asta ai un prieten, nu un concurent... Ai grijă de mine pe stradă! Cu respect, al tău prieten - Motociclistul". Fie că au luat sau nu aminte la acest mesaj, şoferilor nu le-a fost indiferentă parada motocicletelor. Mulţi dintre ei claxonau, în semn de salut şi încurajare, în timp ce pietonii se opreau să privească zecile de motociclete.

10moto2Asemenea acţiuni au avut loc, sâmbătă, în multe alte oraşe mari din România şi se pare că şi-au atins scopul. După cum ne-a explicat Angel Telegraf, unul dintre organizatorii paradei din Brăila şi Galaţi, reprezentanţii motocicliştilor vor participa, joi, la o masă rotundă, împreună cu mai mulţi factori de răspundere din cadrul Poliţiei, Administraţiei Drumurilor şi Guvern. Acolo se vor discuta propuneri de modificări legislative ce vizează, în primul rând, sancţionarea drastică a celor care lasă animale nesupravegheate pe drumurile publice, precum şi reglementarea strictă a modului cum se poate face traversarea şoselelor de către turmele de vite duse la păşunat.




Categorie articol: 

Comentarii