Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paradă cu sute de biciclete pe Calea Galaţi şi Faleză

* este binevenit să participe orice biciclist care vrea să pledeze, astfel, pentru acest mijloc de transport nepoluant şi benefic pentru sănătate

A devenit deja tradiţie la Brăila ca, pe 22 septembrie, să fie organizată "Ziua fără maşini". De obicei, semnificaţia ecologistă a acestei zile este marcată prin oprirea traficului, timp de o oră sau două, pe o arteră principală a municipiului, pentru ca brăilenii aflaţi în zona respectivă să se poată bucura, pentru câteva zeci de minute cu valoare de simbol, de linişte şi aer mai curat. Anul acesta, pentru că traficul rutier este oricum sufocat de şantierele deschise pe cele câteva străzi importante intrate în reabilitare, Primăria a decis că nu mai este cazul să fie oprită circulaţia. În schimb, s-a organizat o paradă a bicicletelor. Aceasta este programată pentru intervalul orar 10.00 - 11.00, pe următorul traseu: Calea Galaţi, de la intersecţia cu Bulevardul Independenţei până la Piaţa Traian - Piaţa Traian - Piaţa Poligon - Str. Împăratul Traian - faleză - Scena de la Esplanadă. Este binevenit să participe orice biciclist care vrea să pledeze, astfel, pentru acest mijloc de transport nepoluant şi benefic pentru sănătate. Adunarea se face, până la ora 10.00, pe platoul din faţa Clubului "Progresul". Plutonul se anunţă a fi unul numeros deoarece, până ieri, îşi anunţaseră participarea peste 400 de biciclişti. Este vorba, în principal, despre elevi ai şcolilor şi liceelor din municipiu. Coloana de biciclete va fi însoţită în trafic de echipaje ale Poliţiei Rutiere.
Organizatorii fac apel către toţi participanţii să circule cu viteză redusă, pentru a fi evitate incidentele nedorite. "Nu este o competiţie sportivă, ci o paradă a bicicletelor, cu mesaj ecologist", a precizat Camelia Guşatu, directorul Direcţiei pentru Cultură din cadrul Primăriei Brăila. Toţi participanţii vor primi de la organizatori tricouri inscripţionate cu un logo specific manifestării şi cu lozinca "Libertate prin mişcare".
Categorie articol: 

Comentarii