Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pana de electricitate din Europa de Vest, cauzata de oprirea unei linii de inalta tensiune

Pana de electricitate care a afectat Europa de Vest in noaptea de simbata spre duminica pare sa fi fost provocata de oprirea unei linii de foarte inalta tensiune, in nordul-vestul Germaniei, pentru a permite trecerea unui vapor pe riul Ems, a anuntat compania de electricitate EON Netz, citata de AFP.
"Motivele precise ale producerii penei de electricitate sint inca in curs de a fi verificate", a anuntat compania in primul sau comunicat difuzat dupa producerea avariei, simbata, la ora locala 22.10 (23.10 ora Romaniei).
"Potrivit primelor elemente ale anchetei, intreruperea alimentarii cu energie electrica s-a datorat unei suprasolicitari a retelei din nord-estul tarii. Este posibil sa fi existat o legatura cu oprirea unei linii de foarte inalta tensiune, care a avut loc cu o jumatate de ora inainte, in Saxonia Inferioara", se adauga in comunicatul filiale uneia dintre cele mai mari companii de electricitate din Germania, EON.
"EON Netz a oprit, dupa cum era prevazut, o linie de inalta tensiune care trece pe deasupra riului Ems, pentru a permite trecerea unui vapor", a adaugat el, precizind ca acest tip de scoatere din functiune a mai fost efectuat si in trecut, "fara nici cea mai mica problema".
Pana de electricitate a privat de curent electric milioane de locuitori ai mai multor tari din vestul Europei, fiind la un pas de a lasa continentul in bezna totala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii