Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Palmă mortală

Ucis de la o palmă trasă la mânie. Un bărbat de 41 de ani, din localitatea Bărăganul, şi-a găsit sfârşitul după ce a primit o lovitură cu pumnul în cap, de la un consătean cu care intrase în conflict. Altercaţia a avut loc pe terasa unui local, în urma loviturii primite, care părea banală în primă fază, victima căzând şi izbindu-se cu capul de beton. Eforturile medicilor de a-l salva pe bărbat au fost însă în zadar. Cel care a tras palma ucigaşă a fost reţinut de poliţişti.

Luni seara, la ora 21.00, ofiţerul de serviciu de la IPJ Brăila a fost sesizat telefonic de către dispecerul din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, despre faptul că, la ora 20.25, un echipaj al unităţii a fost solicitat la o intervenţie în satul Bărăganul. Ajuns la faţa locului, personalul medical a constatat decesul unei persoane, care prezenta semne de violenţă. După primirea sesizării, în cauză a fost constituită echipa operativă, formată din judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi specialist criminalist, care s-a deplasat în localitate şi, sub directa coordonare a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a desfăşurat cercetări pentru a stabili cum a murit bărbatul.

Potrivit anchetatorilor, în seara respectivă, în jurul orei 20:00, în timp ce se aflau pe terasa unui local din Bărăganul, între Valentin Sfârleajă (23 de ani) şi Marian L. (41 de ani), ambii localnici, s-a iscat un conflict spontan, în urma căruia primul i-a aplicat celuilalt o lovitură cu palma în zona capului. "În acel moment, cel lovit a căzut de pe scaunul pe care se afla şi s-a lovit cu capul de suprafaţa de beton a terasei, suferind leziuni care, ulterior, au dus la deces. Corpul victimei a fost transportat la morga Serviciului Judeţean de Medicină Legală Brăila, pentru efectuarea necropsiei, medicul legist concluzionând că între leziunile suferite de victima şi deces există legătura de cauzalitate", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Tânărul de 23 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, în baza ordonanţei de reţinere emise de procuror, pentru comiterea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Ieri, acesta a fost prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru fapta menţionată, judecătorii Tribunalului Brăila urmând să dea soluţia în acest caz.

Omor tras la indigo

Săptămâna trecută, un alt brăilean, de 28 de ani, şi-a găsit sfârşitul după ce a primit un pumn în figură şi a  căzut cu capul de asfalt. Dragoş Daniel Goidescu a decedat în ziua de 6 august, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi. Cel care a dat pumnul mortal a fost Viorel Chelu, acesta fiind reţinut pe ordonanţă şi apoi arestat preventiv pentru loviri cauzatoare de moarte Potrivit anchetatorilor, altercaţia care avea să ducă la moarte a avut loc în seara zilei de 2 august, la ora 21.30, pe raza comunei Zăvoaia. Între Dragoş Daniel Goidescu şi Viorel Chelu, ambii în vârstă de 28 de ani, a izbucnit un conflict spontan pe fondul consumului de băuturi alcoolice. În timpul altercaţiei, Chelu l-a lovit pe Goidescu cu pumnul (sau cu podul palmei) în zona feţei, iar acesta s-a dezechilibrat şi a căzut pe asfalt, lovindu-se puternic la cap. După agresiune, victima a rămas fără cunoştinţă, intrând instantaneu în comă. Culmea, după ce l-a lovit pe Goidescu, agresorul a plecat acasă, în loc să solicite o ambulanţă. În aceeaşi seară, fratele victimei a sunat la 112 şI a chemat o ambulanţă, Dragoş fiind transportat la UPU Brăila, cu diagnosticul "traumatism cranio-cerebral grav, comă profundă, fractură boltă craniană partea stângă, hematom subdural acut masiv emisfer cerebral stâng, contuzii cerebrale hemoragice multiple". În aceeaşi noapte, tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" Galaţi, unde a fost supus unei complicate intervenţii chirurgicale. În dimineaţa zilei de 6 august, la ora 5.10, Dragoş Goidescu a decedat, în urma efectuării necropsiei cadavrului stabilindu-se că moartea victimei a fost violentă şi că ea a survenit din cauza multiplelor leziuni suferite la cap.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC), sub coordonarea procurorului criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, au declanşat cercetările şi l-au săltat pe atacator, acesta ajungând în spatele gratiilor. Anul trecut, alţi trei brăileni au murit după ce au primit lovituri de pumn. Incidentele au avut loc în două cafe-baruri din cartierul Chercea şi unul în satul Căldăruşa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii