Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pakistanul plaseaza in stare de alerta toate aeroporturile

Autoritatile pakistaneze au decis joi sa plaseze in stare de alerta toate aeroporturile din Pakistan, in urma unor amenintari telefonice privind un atentat cu bomba, primita la aeroportul din Islamabad, a declarat un reprezentant al serviciilor de securitate, relateaza AFP.
"Am dat ordin sa plasam in alerta rosie toate aeroporturile, in urma amenintarilor primite la aeroportul din Islamabad", a precizat un reprezentant al Fortelor de securitate aeroportuare, sub acoperirea anonimatului.
Amenintarile intervin la citeva zile de la atentatul sinucigas cu un camion-capcana care a provocat moartea a 60 de persoane, simbata seara, la hotelul Marriott, o locatie de lux frecventata de elita pakistaneza si de comunitatea straina.
Cursele nu vor fi afectate, potrivit aceleiasi surse.
"Am primit un apel telefonic in aceasta dimineata care avertiza ca un atac cu bomba ar urma sa aiba loc in jurul prinzului", a declarat un reprezentant al serviciilor de securitate sub acoperirea anonimatului, adaugind ca amenintarea a fost luata "in serios".
Fortele de securitate au fost mobilizate pe aeroportul din Islamabad, redenumit la inceputul anului Aeroportul international Benazir Bhutto, in memoria fostului premier asasinat la 27 decembrie 2007, intr-un atentat sinucigas in plina campanie electorala.
"Suntem deja in alerta si am sporit securitatea in aeroport", a adaugat oficialul.
Marti, compania aeriana britanica British Airways a anuntat ca va anula toate cursele spre Pakistan, la trei zile dupa atentatul sinucigas de la hotelul Marriott.
Cele sase zboruri dus-intors saptaminale intre Londra si Islamabad "au fost anulate pe o perioada nedeterminata (...) in contextul nesigurantei care predomina in Pakistan", a precizat British Airways, intr-un comunicat.
In februarie 2007, un kamikaze a deschis focul in apropiere de zona rezervata VIP-urilor, in acelasi aeroport, inainte de a detona o grenada. Trei persoane au fost ranite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii