Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pagube de miliarde de dolari în China, provocate de un taifun

Cel mai puternic ciclon din ultimele patru decenii, care a afectat această parte a ţării asiatice, a devastat 468.500 de hectare de culturi şi a distrus 37.000 de case în insula Hainan, din provincia Canton şi din regiunea autonomă Guangxi, în cele trei opriri ale taifunului în zona de sud a ţării.
Rammasun a scăzut apoi din intensitate duminică şi s-a transformat într-o furtună tropicală când a străbătut regiunea Guangxi. Ciclonul a adus vânturi de peste 200 de kilometri pe oră şi ploi torenţiale asupra mai multor oraşe. Potrivit ultimelor date culese de mass-media, peste 5,57 milioane de persoane au fost afectate de taifun.
Rammasun a ajuns în China după ce a devastat nordul Filipinelor unde a provocat 94 de morţi şi 9 dispăruţi. Taifunul a afectat şi nordul Vietnamului, unde cel puţin trei persoane au murit şi una este dată dispărută ca urmare a inundaţiilor.
China se confruntă frecvent cu dezastre naturale în cele două luni estivale, provocate de ploile musonice, care afectează mai ales jumătatea de sud a ţării.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii