Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pachet de măsuri pentru reluarea creşterii economice

Liberalii brăileni au lansat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de PNL Brăila (desfăşurată sub eticheta de incompetenţă pusă Guvernului Boc în materie de căutare a unor soluţii anti-criză), un "Program de urgenţă pentru ieşirea din criză şi reluarea creşterii economice". În acest sens, Cătălin Boboc, noul preşedinte al liberalilor brăileni, a ţinut să prezinte presei câteva măsuri imediate, considerate de PNL-işti ca fiind eficace, pentru crearea unui cadru favorabil mediului de afaceri. Prima măsură prezentată de Boboc a fost menţinerea actualului sistem fiscal. După cum se arată în program, aceasta măsură vizează menţinerea cotei unice de 16% şi păstrarea cotei standard de TVA la 19%. "Acestea sunt măsuri care acum câţiva ani au declanşat, în mod evident - şi tot mediul de afaceri simte şi recunoaşte asta -, o anumită efervescenţă în economia noastră, şi anume acea cotă de 16%, la care semnalele sunt foarte bune, cel puţin de la cei din mediul privat, şi păstrarea TVA-ului la 19%. Ca o paranteză, spunem că-i evident: creşterea acestor taxe ar reduce veniturile. Venituri mai puţine înseamnă consum mai mic, iar TVA-ul aferent, păstrat la o bază mai mică, este şi el mai mic. Aşadar, aceasta este principala măsură care trebuie obligatoriu păstrată", a explicat Boboc.
Alte două măsuri prezentate de preşedintele PNL Brăila comportă anularea impozitului minim (măsură considerată a fi o lovitură capitală dată micilor întreprinzători, antrenând în 2009 aproape 200.000 de radieri, lichidări ori suspendări de I.M.M-uri) şi reducerea TVA-ului la 5%, pentru construcţiile şi tranzacţiile de locuinţe noi, cu scopul de-a stimula industria construcţiilor şi piaţa imobiliară.
"O altă măsură foarte, foarte importantă ar fi reducerea integrală a impozitului pe venit şi a cotelor de contribuţii sociale pentru acei angajatori care angajează oameni aflaţi acum la şomaj. Asta înseamnă o scădere a poverii pe bugetul de stat. Evident că, prin reducerea acestei taxe, prin suprimarea ei, nu se încasează, dar nici nu se mai plăteşte de la buget. Asta înseamnă o economie, punând şi nişte oameni cu această ocazie la muncă", a conchis Cătălin Boboc.
Categorie articol: 

Comentarii